© Tobias Schwarz Още по темата Франсоаз Шомбар: Бъдещето е

...
© Tobias Schwarz Още по темата Франсоаз Шомбар: Бъдещето е
Коментари Харесай

Siemens пуска медицинското си звено на борсата във Франкфурт

© Tobias Schwarz Още по тематиката
Франсоаз Шомбар: Бъдещето е по-добро от сегашното

Главният изпълнителен шеф на Melexis пред " Капитал "
17 ное 2017
Франция поддържа договорката сред Alstom и жп поделението на Siemens

Целта е да се усъвършенства конкурентоспособността на фирмите по отношение на китайските им съперници
27 сеп 2017 Healthineers се прави оценка на към 40 милиарда евро Най-големият промишлен конгломерат в Европа Siemens възнамерява да пусне на борсата своето здравно звено, написа Financial Times. Healthineers, която се прави оценка на към 40 милиарда евро, може да се трансформира в най-голямото първично обществено предложение в Германия за последните две десетилетия. От мюнхенската група оповестиха публично, че листването ще стане на борсата във Франкфурт, вместо в Ню Йорк, каквато беше различната опция. Това е огромна победа за Deutsche Borse, която постоянно губи борбите за огромните предлагания против Ню Йорк, Лондон и Хонконг. Най-вероятно листването ще се случи при започване на 2018 година

Като част от предлагането, се чака Siemens да продаде 25% от акциите си. Това съвсем несъмнено значи, че ще бъде най-голямото обществено предложение в Германия от 1996 година насам, когато на борсата се появи Deutsche Telekom и събра 13 милиарда евро, сочат данните на Dealogic.

С взор към 2020

Предлагането ще бъде най-голямата стъпка на изпълнителния шеф Джо Кайзер, който се пробва да усъвършенства организацията в групата. Според проекта на Кайзер Vision 2020, който беше показан през 2014 година, Siemens ще се концентрира върху своите индустриални интервенции и ще отдели няколко звена, в това число и Healthineers. Кайзер назовава този бизнес модел " корабна флотилия ", като отделянията ще разрешат на Siemens да насочи вниманието си напълно към главния си бизнес.

През последното тримесечие Healthineers беше най-голямата дивизия на Siemens по доходи, по отношение на останалите си осем съперника в конгломерата. Приходите за третото тримесечие са 3.7 милиарда евро. Healthineers е също по този начин и най-печелившото звено на Siemens с марж на облагата от 19%. Анализаторите правят оценка компанията на 40 милиарда евро. Основният бизнес на Healthineers е продажбата на здравно съоръжение на лечебни заведения, само че също така компанията се занимава и с хардуерни и софтуерни услуги в здравната сфера, както и консултиране.

Siemens към този момент направи метаморфоза на няколко от своите звена, като сля дивизията си за възобновима сила с испанския производител на вятърни турбини Gamesa, а новата компания беше листната в Мадрид. В момента върви и обединение на железопътната дивизия на Siemens с френската Alstom, като новата компания ще бъде включена на Парижката борса.

Големият печеливш: Франкфурт

Siemens прекара дълго време в обсъждане къде да бъде листната Healthineers, като в последна сметка огромният победител се оказа Франкфурт. Другите благоприятни условия бяха Ню Йорк и Лондон, само че Лондон отпадна бързо като опция, от елементи поради решението на Великобритани да напусне Европейския съюз.

Майкъл Сен, част от борда на шефовете на Healthineers, разяснява, че изборът на Франкфурт е поради възходящата значимост на града като международен финансов център – значимост, която ще стане още по-голяма след Brexit. " Франкфурт е водеща дестинация за всички търговци и погледите на международните вложители са ориентирани тук ", сподели Сен.

Големият съперник на Франкфурт бе Ню Йорк, само че поради немските профсъюзи и по-големия интерес от страна на азиатските вложители към Европа, в сравнение с към Съединени американски щати, са изиграли основна роля в избора на немския финансов център.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР