© Силвия Златкова Още по темата Автомобилните премиери от Франкфурт

...
© Силвия Златкова Още по темата Автомобилните премиери от Франкфурт
Коментари Харесай

Японски гигант вече ще продава Ford в България

© Силвия Златкова Още по тематиката
Автомобилните министър председатели от Франкфурт идват в София

Най-мащабното ревю у нас разкрива над 50 новости на две и четири колела
6 окт 2017
Jaguar Land Rover ще предлага електрическа версия на всичките си модели

Все повече автомобилни производители подхващат сходни стъпки
12 сеп 2017
Ford предизвести за спад в облагата следващата година поради вложения

Компанията ще се насочи към електрически и безпилотни коли
15 сеп 2016 Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover ще имат нов вносител в България, откакто стана ясно, че " Мото-Пфое " продава бизнеса си на японската Sumitomo Corporation. Досегашният притежател - немската Hugo Pfohe, основава бизнеса преди 26 години и се изтегля от страната.

Компанията ще резервира сегашната си бизнес конструкция, име, мениджмънт и предмет на активност, оповестиха от " Мото-Пфое ". Новият притежател Sumitomo Corporation е една от най-старите индустриални групи в Япония с над 70 000 чиновници и доходи над 32 млрд $. Има ползи в най-различни браншове - метали, химия, автопроизводство, медии и други Групата има и бизнес с продажба и финансиране на коли в няколко страни от Източна Европа, както и Швеция.

" Щастлив съм с фантастичния триумф на " Мото-Пфое " през миналия над четвърт век от основаването ѝ от моя татко, Карл-Хайнц Пфое. Време е компанията да развие в допълнение своя капацитет. Затова в лицето на Sumitomo Corporation открих допустимо най-хубавия вложител, който да подсигурява следващо сполучливо разгръщане на бизнеса на фирмената група ", разгласи Филип Пфое в формалното изказване на компанията. Приходите на " Мото-Пфое " за 2016 година доближиха 188 млн. лева, а съгласно регистрациите на КАТ в страната са продадени над 2000 коли Ford през предходната година.

" Корпорацията ни има голям опит в автомобилния бизнес и ние ще го споделим с " Мото-Пфое ", с цел да подпомогнем още по-успешното ѝ развиване в бъдеще ", съобщи при подписването Томохиро Йонияма, общоприет управител, " Транспорт и конструкционни системи " в Sumitomo Corporation Europe. Предстои утвърждението на договорката от Комисията за защита на конкуренцията, която би трябвало да се произнесе най-вече до края на годината.

Това е втората договорка в бранша през тази година, откакто от април има нов вносител на Mercedes - " Силвър остарял ", която е благосъстоятелност на вложител от Саудитска Арабия. Българският авто пазар регистрира един от най-бързите темпове на напредък в Европейския съюз. За първите 10 месеца на годината страната ни е трета по този индикатор с 20.5% растеж от 25 098 продажби на нови коли съгласно данните на Асоциацията на производителите на коли в Европа. Пред нея е Литва с 23.7% и Хърватия с 21.7%.

повече детайлности очаквайте в новия брой на седмичния " Капитал "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР