© Shutterstock Промяна в профила на добрия длъжник е засякло

...
© Shutterstock Промяна в профила на добрия длъжник е засякло
Коментари Харесай

Дългове до 10 хил. лв. се обслужват с най-малко просрочия

© Shutterstock Промяна в профила на положителния дебитор е засякло изследване на колекторската Агенция за събиране на вземания (АСВ), част от норвежката B2Holding. Анализът на база данни със отговорности на 400 хиляди физически лица за интервала януари 2018 - януари 2019 година демонстрира, че има изместване във възрастовата група и в случай че до момента най-коректните платци са били сред 50 и 60-годишни, то към този момент най-дисциплинирани са групата на 25 - 29-годишните. Жените са с 30% по-редовни в обслужване на отговорностите си, а минимум просрочия има при задълженията до 10 хиляди лева

Как наподобява положителният дебитор

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Вътрешното изследване на АСВ демонстрира, че вероятността за постоянно заплащане е по-голяма, в случай че длъжникът е от средноголям град и отговорностите му идват по линия на стоков заем, провиснал за покупка на някакъв артикул. Все още задлъжнелите клиенти обслужват с най-нисък приоритет просрочените си сметки към телекомуникационните оператори, включващи мобилни услуги, телевизия, интернет, мобилни устройства, показват в разбора си от компанията.

Оттам изясняват, че изместването на възрастовата група положителни платци към по-младите се дължи на подобряващата се икономическа конюнктура в страната и забележителното понижаване на безработицата. Все по-важно за потребителите е и това, че навременното обслужване на отговорности се отразява позитивно върху кредитния им профил.

Удобството има значение

Според АСВ един от факторите, които могат да повлияят върху държанието на длъжниците, е удобството при методите на погашение. Поради тази причина компанията е създала интернет платформа, през която длъжници могат да погасяват задължението си към нея онлайн когато и да е на денонощието без почивен ден.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР