© Reuters Отбелязваме истински напредък за справяне с данъчните предизвикателства,

...
© Reuters Отбелязваме истински напредък за справяне с данъчните предизвикателства,
Коментари Харесай

ОИСР предлага нов данък за тех гигантите

© Reuters " Отбелязваме същински прогрес за справяне с данъчните провокации, произлизащи от дигитализацията на стопанската система, и за реализиране на консенсусно решение за промяна на учредената на правила интернационална данъчна система ". Това обявиха от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) при публикуването на проектите си за нови налози за тех колосите.

Предложенията ще дадат на държавните управления повече пълномощия за облагането на компании като Apple, Фейсбук и Гугъл и ще значат, че те ще заплащат повече налози там, където продават продуктите си и вършат облага, написа Военновъздушни сили.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Търсене на световно решение

Така мултинационалните компании могат да подлежат на облагане тук-там, където нямат физическо наличие. Фирмите, които вършат бизнес допълнително от една страна, от дълго време съставляват предизвикателство за данъчните служби, защото доста от тях структурират бизнеса си по метод, по който да заплащат по-малко налози. Това значи да трансферират облагата си към подразделения в страни, в които корпоративният налог е невисок, даже в случай че на процедура реализират дребен % от бизнеса си там. Темата става изключително настояща поради разрастването на тех колосите, които могат да обезпечават услуги в страни, в които нямат физическо наличие.

Предложенията на Организацията за икономическо сътрудничество и раз включват нови правила за това къде би трябвало да се заплащат налозите и за делът от облагата, който би трябвало да бъде обложен във всяка страна. " Ако не реализираме съглашение до 2020 година, това ще усили риска страните да работят едностранно, като последствията ще са отрицателни за така и така нежната световна стопанска система ", показват от Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Едностранни дейности

Англия и Франция имат свои проекти за налог върху цифровите услуги. Британското предложение ще засегне компании, предлагащи платформи за обществени медии, търсачки и онлайн магазини. То би трябвало да влезе в действие от следващата година, само че Лондон показва, че в случай че се реализира решение на световно ниво, ще се откаже от желанията си.

Във Франция данъкът към този момент работи. Съединени американски щати настояват, че той незаслужено визира американски компании, и заплашват с ответни мита върху френски артикули.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР