© Мария Съботинова Още по темата Най-големите строителни компании: Частните

...
© Мария Съботинова Още по темата Най-големите строителни компании: Частните
Коментари Харесай

Елхово намери строител за пречиствателната си станция от втория опит

© Мария Съботинова Още по тематиката
Най-големите строителни компании: Частните вложения се завръщат

След срутва в оборотите през 2016 година резултатите потеглят нагоре с помощта на вложенията в жилищни, хотелски и офис планове
25 авг 2018
С търг за 32 млн. лева Пловдив пробва да навакса с водния цикъл

Обществената поръчка за пречиствателната станция на града се бави поради тъжби
14 авг 2018
Пловдив разгласи поръчка за пречиствателната станция за 59 млн. лева

Проектът за реорганизация и доизграждане на оборудването за отпадъчни води ще се финансира с европейски средства
19 мар 2018
" Хидрострой " взе поредна ВиК поръчка - във Видин за 18 млн. лева

И петте съперника на компанията на Велико Желев са отстранени от надпреварата. По същия метод новият обичан строител завоюва в Добрич, Златни пясъци и част от " Хемус "
29 авг 2017
Община Айтос: единствено един от 13 претендента може да строи пречиствателна станция

Всички, в това число огромни компании, са отстранени от план за съвсем 13 млн. лева
24 юли 2017 Миналото лято община Елхово разгласи търг за строителство на пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) и реорганизация и строителство на водопроводи и канализация в общината, само че беше преустановен през есента поради промени в заданието, които променяха изискването.

При повторния опит пък поръчката за 14.7 млн. лева без Данък добавена стойност провокира мощен интерес у строителните компании, макар че не е измежду най-скъпите търгове. Тя притегли общо 24 участници за двете позиции, само че доста от тях бяха отстранени по време на процедурата.

Кои са изпълнителите

Първата позиция, за планиране и строителство на ПСОВ, е извоювана от ДЗЗД " Виа конструкт - УЕП ", което се състои от " Виа конструкт груп " и " Уотър енвайро проджект ". Участниците са предложили да изпълнят заданието за 9.7 млн. лева, като прогнозната стойност е била 10.2 млн. лева без Данък добавена стойност.

Фирмата " Виа конструкт груп " е със остаряло име " Джи Пи Строй " и с сегашен адрес бул. " Черни връх " 59А - или адреса на " Джи Пи Груп ". Неин притежател съгласно Търговския указател от 2011 година е Велизар Радев, само че преди години е била на Стефан Тотев, който в този момент е изпълнителен шеф на " Джи Пи Груп ".

Втората позиция е извоювана от " Райкомерс конструкшън " за над малко 4 млн. лева при първична цена 4.49 млн.лв. без Данък добавена стойност. Компанията ще би трябвало да извърши рехабилитация и създаване на ВиК мрежа в Елхово. " Райкомерс конструкшън " е дъщерна компания на " Райкомерс инженеринг ". Тя е с фокус върху водното строителство, както и депата за боклуци. Фирмата се е занимавала с спешната поддръжка и рехабилитация на водопроводната мрежа в София в партньорство със " Софийска вода "

Оспорвана конкуренция

Въпреки че в търга взеха присъединяване и някои от огромните строителни компании като " ПСТ груп " с задграничен сътрудник, " ИСА 2000 " с " Автомагистрали Черно море " (които строят " Хемус " сред пътните възли Белокопитово и Буховци край Търговище), " Хидрострой ", " Джи Пи груп " в обединяване с " Ес-Енерджи план ", " Кристална вода ", която е обвързвана с Румен Гайтански, както и малко по-неизвестни компании като " Диана Комерс - 1 ", софийската " Каро трейдинг " (която победи " Хидрострой " в търга за пречиствателната станция в Айтос), несебърската " Тийм инженеринг " и други.

Комисията по оценяване на офертите отстранява множеството участници поради грешки в документите и на стадия с отваряне на препоръчаните цени стигат по двама участници по всяка позиция. Освен спечелилите това са надлежно обединяването на " Джи Пи " и строителната " Гелак ".

В офертата на " Джи Пи груп " и " Ес-Енерджи план " обаче е имало неправилност в препоръчаната обща цена за строителство и действителният общ брой от обособените детайли. Така и те са отстранени.

Строителството по двете позиции би трябвало да завърши в границите на близо две години от подписването на договорите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР