© Красимир Юскеселиев Още по темата Доставчиците на Лидл България

...
© Красимир Юскеселиев Още по темата Доставчиците на Лидл България
Коментари Харесай

"Лидл България" търси 300 касиери в София с 1260 лв. заплата

© Красимир Юскеселиев Още по тематиката
Доставчиците на " Лидл България " усилват продажбите си зад граница

Веригата дава разнообразни благоприятни условия за износ на българските производители
25 окт 2017
" Лидл България " ще финансира 31 обществено значими плана

Безвъзмездно подкрепените хрумвания са в четири области: обучение, околна среда, просвета, здравословен метод на живот
11 окт 2017
Най-скъпият " Лидл "

Германският дискаунтър заплати 20 млн. лева за някогашен обект на " Пикадили " в необятния център на Варна, договорил е и втори обект в града - в ж.к. " Младост "
7 окт 2017 " Лидл България " ще открие минимум седем нови магазина през тази година - в София, Варна и Пловдив. За столичните търговски обекти компанията търси да назначи 300 касиер-продавачи, заяви на конференция Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф.

Милена Драгийска

Фотограф: Надежда Чипева Фиксирано нарастване и растеж на заплатата

Веригата предлага стартова брутна работна заплата от 1260 лева, от които 60 лева са под форма на ваучери за храна (нетно към 930 лева + 60 лева ваучер - бел. ред.). Компанията подсигурява закрепено нарастване след първата година и растеж след третата година до над 1600 лева бруто с включени ваучери за храна (около 1300 лева - бел. ред.), разгласи Милена Драгийска.

По думите й веригата дава опция за гъвкаво работно време, както и в допълнение здравно обезпечаване. Свободните позиции за касиер-продавачи са отворени както за преди малко приключили междинното си обучение, по този начин и за пенсионери. Всички утвърдени ще преминат през 6-седмично наложително образование.

" Предлагаме най-високото възнаграждение в сектора спрямо директните ни съперници. Средната работна заплата във веригата е 1650 лева Всеки десети в компанията е получил опция за кариерно развиване по хоризонтала или по вертикала. Някои касиер-продавачи стават заместник-управители и шефове на магазин, районни мениджъри или стартират работа в централата ", заключи Милена Драгийска.

Под 2% текучество

Веригата предлага необятен набор от специалности, свързани с продажба и логистика, строителство и агресия, стоково доставяне и други

" Разчитаме на международен опит и ноу-хау от 28 страни, в които участва Lidl, в това число и от централата в Германия. Имаме годишен шестцифрен бюджет за образование на чиновници. Двадесет % от висшите управнически фрагменти са хора, които са се върнали от чужбина. Над 34% е делът на дамите на управителни позиции в компанията. Заплащането е с до минута акуратност на направените постоянни и изключителни часове с помощта на електронното отчитане на работното време. Текучеството е под 2% на месечна база ", разгласи Драгийска.

Втора целенасочена акция

Веригата стартира масирана осведомителна и рекламна акция по всички информационни канали, с цел да разгласи свободните позиции, като посланията са диференцирани съгласно възрастовите групи.

Това е втора целенасочена акция на " Лидл България " за наемане на хора. През март предходната година сдружението за първи път прибегна до чужд до този миг ход, като разгласи обществено заплатите, които ще дава за новоназначени продавачи в столицата - бруто 1000 лева на месец, или нарастване от 17% от предлаганото до тогава заплащане. Вероятно добре плануваното оповестяване и растежът на възнаграждението са резултат от дефицита на фрагменти на пазара на труда.

Според 40% от работодателите в България спънка за растежа им е неналичието на хора, а 55% настояват, че не могат да намерят фрагменти за основни позиции, заяви резултати от представителни за страната изследвания Мирена Колева, ръководещ сътрудник на " P&P България " - организация, профилирана в региона на човешките запаси и фирменото консултиране.

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа - част от немската Schwarz-Gruppe, и участва в над 25 страни. В България компанията започва своята активност през 2010 година, а през днешния ден има 86 магазина в 45 града и над 2300 чиновници.

Преди месец " Лидл България " получи оценката " Най-добър шеф " за 2017 година в класацията на консултантската компания Aon.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР