© Капитал За ГЕРБ ретроградният Меркурий е особен период. В

...
© Капитал За ГЕРБ ретроградният Меркурий е особен период. В
Коментари Харесай

Кошмари в ретроградния Меркурий

© Капитал За ГЕРБ ретроградният Меркурий е необикновен интервал. В астрологията това е моментът, в който планетата наподобява, че пътува обратно в небето и (намигваме) излъчва вълни отрицателна сила към клетата Земя. Причината за ГЕРБ това да е необикновен интервал е, че основни фигури от ръководещите и най-много Бойко Борисов имат вяра в него. Той е признавал това нееднократно - преди няколко години да вземем за пример сподели, че ще разгласят претендента си за президент, като свърши ретроградният Меркурий. В такива моменти министър председателят внезапно изчезва, броят на обществените му изяви е редуциран до най-малко и не се взимат никакви значими решения. Това е и съветът на астролозите - да не се вършат внезапни придвижвания и да си подготвен за неочаквани промени.

Сега Меркурий още веднъж е тръгнал обратно и последните дни дадоха няколко потвърждения на Борисов за зловредното му въздействие.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики. Според астролозите една от областите, в които то се усеща най-силно, са пътуванията и колите. И ето - в края на предходната седмица бордът на Volkswagen даде сигнал, че на стадия класира предлагането на Турция за нов цех на компанията преди този момент на България. Извън шегата с астрологията, аргументите за това, несъмнено, са други. Турция предлага доста по-голяма държавна помощ, в сравнение с разпоредбите на Европейския съюз позволяват на България. Годините липса на промени в образованието и мощната емиграция отсам евентуално също вършат Турция по-привлекателна. Добрата вест е, че България продължава да е в играта и окончателното решение ще се вземе през идващите месеци, т.е. след края на ретроградния Меркурий, който свършва при започване на август (още по тематиката за Volkswagen тук).

Другата област, за която астролозите предизвестяват за проблеми, са връзките. И ето - от Национална агенция за приходите изтече голям масив с данни. Причината за това, несъмнено, отново не е подлата планета. В продължение на дълги години няколко държавни управления (основно на ГЕРБ) изцяло проспаха новите правила, които ръководят света. България няма политика за данните, които събира от хората, нито съответна процедура за отбраната им. Информацията за хората е една от най-ценните валути на нашето време и големият теч от Национална агенция за приходите е образно доказателство за това какъв брой е надалеч държавното управление от модерността (вижте всичко за изтеклите данни в тематиката на броя и коментар тук).

И като че ли това не е задоволително, ретроградният Меркурий нанесе още един пагубен удар по ръководещата клика в България. Тази седмица възможностите на румънката Лаура Кьовеши да стане основен прокурор на Европейски Съюз внезапно набъбнаха. Задачата на тази нова позиция ще е най-много да се бори със злоупотребите с еврофондове, а поради опита на Кьовеши в родната ѝ Румъния (десетки политици в пандиза, милиони иззети от злоупотреби с обществени пари) тукашният хайлайф има мотиви за терзания (още - тук и тук).

Въпреки ретроградния Меркурий и неговото въздействие върху превоза, тази седмица беше разгласен спечелилият в надпреварата за концесията на летище " София ". Това е консорциум сред френски капиталов фонд и строителната компания " Щрабаг " със седалище във Виена. Лошото астрологично въздействие в тази ситуация не е толкоз за ГЕРБ, що се касае за пасажерите на летището и може да се види през локалното лоби, което явно е изработило класирането му на предна позиция (вижте още тук).

В броя ще видите още:

- Какво стои зад напрежението сред Турция и Европейски Съюз
- Най-добрите приложения за учене на езици през телефона
- Бременните могат да скачат
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР