© Георги Кожухаров Изумително нахалство е някой като Делян Пеевски,

...
© Георги Кожухаров Изумително нахалство е някой като Делян Пеевски,
Коментари Харесай

На Пеевски всичко му е безплатно - с вашите пари

© Георги Кожухаров Изумително безсрамие е някой като Делян Пеевски, който в годините пред очите на всички е разсипал толкоз публични запаси, да предлага безвъзмездни детски градини (които да се заплащат от всички) и селективно понижаване на Данък добавена стойност (което да облагодетелства някои). На колекция с бизнеса министър председателят Борисов не посмя да изрече името му на глас, само че дефинира концепцията като " комунистическа " и " див популизъм ".

Само един обикновен образец за схемите на депутата от Движение за права и свободи. Задължението за построяването на печатницата на Пеевски към КТБ е 80 млн. лева, а с насъбраните лихви - евентуално над 100 млн. лева С редица " врътки ", разделяйки собствеността на парцела и машините, на търга за постройките (логично) се яви единствено компания, обвързвана с Пеевски. Продажната цена (4.4 млн лева) беше седем пъти по-ниска от цената, за която са били заложени в КТБ. За машините не е известно да е платено нещо, само че печатницата работи и през днешния ден от нея излизат " Телеграф ", " Монитор ", " Уикенд ", " Труд ", " Стандарт ", " 24 часа " и останалите печатни медии, обслужващи властта.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В този образец разликата от 95 млн. лева е за сметка на кредиторите на КТБ. Само тя би била задоволителна да се платят таксите на към 130 хиляди деца за година. А в случай че се прибавят вредите от " Техномаркет ", приватизацията на " Булгартабак ", издръжката на бездънни медийни дупки като TV7... сумата може да стигне и за 10 години, стига великодушният на непознат тил Пеевски да я върне.

Но той е привикнал да взема " гратис " за себе си - в границите на няколко години заявеното му благосъстояние набъбна от един Opel до дялове в компании с активи за стотици милиони и 37 млн. лева персонален приход единствено за 2017 година Безплатни са му медиите, компаниите, парцелите, банките и така нататък Сметката за този безвъзмезден обяд се покрива от вложителите на КТБ и всички консуматори на банкови услуги - през Фонда за гарантиране на влоговете, на който му следва да пие една студена вода от масата на несъстоятелността на КТБ. С упованието да се съберат към 15% от първичните активи на банката.

Така че Пеевски предлага безвъзмездни неща, които да се купят с вашите пари. Не с неговите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР