© Надежда Чипева Летището във Виена от днес ще предлага

...
© Надежда Чипева Летището във Виена от днес ще предлага
Коментари Харесай

На летището във Виена вече има опция за тест за COVID-19 вместо карантина

© Надежда Чипева Летището във Виена от през днешния ден ще предлага проби за COVID-19. При отрицателен резултат кацналите пасажери ще могат да избегнат 14-дневната карантина. PCR пробата ще е на цена от 190 евро, а резултатите ще се получават за 2-3 часа. Тестът ще е наличен и за пасажери, напускащи Виена, които ще могат да демонстрират резултатите си при идване в крайната си дестинация.

Досега идващите на летището е трябвало да показват здравен документ, показващ негативен резултат за COVID-19, който е не повече от четири дни, или да се слагат под карантина. Тази алтернатива още попада на уеб страницата на виенското летище. В околните дни (понеделник и вторник) полети сред София и Виена няма, само че да вземем за пример нощес е кацнал аероплан от австрийската столица на " България ер ", в сряда има същия полет, а в противоположната посока се лети през Брюксел.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Вече има прогнози, че авиацията и светът генерално няма да бъде напълно същият, какъвто го помним преди пандемията. Или по този начин, както 11 септември промени прекарването по летищата, поради страха от тероризма, това по всяка възможност ще направи и COVID-19. Поне за някакъв интервал от време.

Практики на другите летища

В средата на април от Emirates дружно с дубайските здравни управляващи оповестиха, че са първата самолетна компания, която предлага бързи проби на място за COVID-19 на пасажерите. Това се случи на терминал 3 на летището там, като резултатите се оповестявали за 10 минути. На гишетата за чекиране били конфигурирани загради за предотвратяване на чиновниците и пасажерите.

На летището в Абу Даби, където е основана Etihad, са въведени нови гишета за чекиране, които би трябвало да могат да засичат здравословни проблеми на пасажерите като висока температура, сърдечна периодичност и периодичност на дишането.

Международното летище в Хонконг стана първото в света, което вкара CLeanTec - оборудване за стерилизация на цялото тяло.

Някои самолетни компании към този момент оповестиха, че ще създадат носенето на маски наложително, като Emirates да вземем за пример. От 1 май маските и ръкавиците ще са наложителни и за кабинния състав на Wizz Air, като за пасажерите също ще се изискват маски, макар че въздухът на борда се пречиства, като се чакат и още промени.

" Светът няма да бъде същият. Може да работим с някои непрекъснати рестрикции и ограничения по-късно ", сподели неотдавна Андраш Радо, управител " Корпоративни връзки " на Wizz Air. От авикомпанията оповестиха и други промени.

Списанията на борда краткотрайно ще бъдат отстранени. Там, където е допустимо, ще се върви пешком от самолета до терминала, само че при потребност от рейсове те ще се пълнят на половина. Приветстват се безконтактните заплащания, както и електронната бордна карта, а не принтираната. За в бъдеще се чака да се развие и независимо чекиране на багажа по повече летища.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР