© Надежда Чипева [Капитал] Още по темата Всеки, лекуван от

...
© Надежда Чипева [Капитал] Още по темата Всеки, лекуван от
Коментари Харесай

Има достатъчно ДНК и е въпрос на време убийство в Русе да бъде разкрито, обяви премиерът

© Надежда Чипева [Капитал] Още по тематиката
Всеки, лекуван от психиатър, влиза в държавен указател

Предложението е част от текстовете в Закона за здравето, които министерството подлага на публично разискване
7 авг 2018
Разследван за трафик на дами кмет завоюва още веднъж в с. Семчиново

В Галиче ще има оспорван балотаж за кметското място на Ценко Чоков
21 май 2018
Словашкият министър председател Фицо гoтви оставка поради убийството на Ян Куцияк

Едно от изискванията на премиера е партията му да уточни неговия правоприемник
15 мар 2018 Има задоволително събран ДНК материал на мястото на престъплението в Русе, където бе открита грубо убитата 30-годишната Виктория Маринова - водеща на предаване и административен шеф на телевизия ТВН в Русе, и причинителят ще бъде оголен. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов след днешното национално заседание на Министерство на вътрешните работи, което бе свикано поради случая.
" От метода, по който се работи, от многото събран ДНК материал – въпрос на време е да разкрият причинителя ", разяснява Борисов. Той акцентира, че в следствието са включени най-опитните специалисти и прикани те да не бъдат притискани.

По-рано през днешния ден проверяващите обявиха на конференция в Русе, че работят по всички вероятни версии за убийството на 30-годишната Виктория Маринова, която е била бита, изнасилена и душена. При откриването на тялото са липсвали мобилният телефон, ключовете за автомобила, очилата ѝ, персонални документи, както и част от облеклата. Затова е лишило време да се откри самоличността на жертвата. Версиите са свързани както с грабеж, по този начин и с работата й и персоналния й живот, само че от думите на представителите на раследващите работата й е малко вероятен претекст.

Маринова е била водеща на предаването " Детектор " и административен доректор на телевизия ТВН, която се разказва като " водещият новинарски и информативен ефирен канал в Североизточна България ". Тя е била и член на съвета на шефовете й, дружно с Свилен Максимов и Анна Колева, като Максимов е и представител на сдружението - притежател " Май Фай ".

" Работи се във връзка с лица от престъпния контингент, проявени по тази линия. Наблизо има и психиатрично заведение, което също е обект на наша инспекция – дали някое от лицата вътре се е отклонило. Работи се и по видеокамери и очевидци, с цел да се стигне до причинителя. Работи се и с най-близкото обграждане на потърпевшата, с цел да установим нейните контакти и проблеми, които е имала преди да се случи това брутално ликвидиране ", сподели по-късно и министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред медиите, представен от " Фокус "

Националният институт по криминалистика и криминология към този момент изследва материалните доказателства, открити на място, като в къси периоди се чакат изводи от тях, с цел да има по-голяма уточненост и проверяващите да са по-ефективни в работата си, прибавя окръжният прокурор Георги Георгиев.

Междувременно на съвещанието на Министерство на вътрешните работи основният прокурор Сотир Цацаров подложи на рецензия действието на института. Според него е нужна смяна в цялостния модел на действие на института, с цел да се форсира темпото на следствията.
Борисов, представен от Българска телеграфна агенция, също изясни, че желае Институтът по криминалистика да стане подобен, какъвто " се гледа по филмите ". Той добави, че " колкото средства са нужни - 5-6 милиона ", са заделени с финансовия министър, с цел да може освен доста по-качествено, само че и доста по-бързо да се вършат проучванията в института.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР