© Mike Blake Още по темата Google се насочва към

...
© Mike Blake Още по темата Google се насочва към
Коментари Харесай

Акциите на Nvidia достигнаха рекордно ниво

© Mike Blake Още по тематиката
Гугъл се насочва към изкуствения разсъдък

Операционната система Android надмина 2 милиарда консуматори по света
18 май 2017
Малките чипове с огромните портфейли

Постоянно растящият пазар на полупроводници
18 ное 2016

Акциите на производителя на чипове Nvidia доближиха за втори следващ ден до ново рекордно равнище, написа Reuters. Причината е във все по-голямото доверие на Уолстрийт към фирмите, разработващи технологията за добавена действителност (AI). Nvidia, чиито акции се търгуваха за към 23 $ през 2015 година, сега държи цена от 190 $ за акция, като съгласно огромна част от анализаторските компании цената ще надмине 200 $ за акция до края на годината.

Основният фокус на вложителите е върху добавената действителност, където Nvidia отбелязва сериозен напредък. " Нашето чувство е, че вложителите подценяват силата на добавената действителност и това какъв е размерът на евентуалния пазар ", разяснява анализаторът на Evercore Си Джей Мюз в записка към своите клиенти. Най-известният образец за добавена действителност е играта Pokemon GO, която стана всеобщ интернационален шлагер през лятото на 2016 година Въпреки че нейната известност понижа внезапно, тя сподели на огромна част от аудиторията опциите на добавената действителност и пазара.

Растежът на Nvidia

Nvidia е известна на първо място с компютърните си видеокарти и чипове, само че в този момент компанията се насочва към по-нови технологии, в това число и добавена действителност, облачни услуги и чипове за самостоятелни коли. Разширението на портфолиото на компанията се приема повече от добре от вложителите, които одобряват Nvidia за един от водачите в бранша с чипове. Анализаторът от Bank of America Вивек Аря уточни Nvidia като най-важната компания за вложение на борсата поради " невижданата промяна от обичайни компютърни чипове и водач в гейминг промишлеността до облачни услуги, автомобилната промишленост и суперкомпютри ".

Според Аря цената на Nvidia ще доближи до 210 $ за акция. От Bank of America обаче даже не са най-големите оптимисти по отношение на акциите на компанията – съгласно Evercore ISI цената на акциите ще доближи 250 $. Целият Уолстрийт, наподобява, приема добре растежа на Nvidia, като 22 от 38 анализаторски организации предлагат пазаруването на акции, 12 са неутрални и 4 считат, че компанията е надценена, сочат данните на Thomson Reuters.

Към автомобилния бранш

Наред с създаването на технологии за добавена действителност Nvidia влезе през тази година и в няколко партньорства, които разшириха портфолиото на компанията към автомобилния бранш. Целта на компанията е да помогне на производителите на коли да стартират производството на безвредни самостоятелни коли. През май Nvidia разгласи партньорството си с Toyota, вторият максимален производител на коли в света за 2016 година Японската компания ще употребява точно технологията на Nvidia за AI, с цел да стигне по-бързо до работеща самоуправляема система.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР