© Michael Kooren Още по темата BP започва експериментална работа

...
© Michael Kooren Още по темата BP започва експериментална работа
Коментари Харесай

Maersk и IBM създават блокчейн базирана платформа за глобална търговия

© Michael Kooren Още по тематиката
BP стартира пробна работа с блокчейн технологията

Петролната промишленост продължава да търси способи да модернизира работата си
3 окт 2017
Maersk продава бизнеса си с петролни танкери за 1.2 милиарда $

Купувач е мажоритарният акционер на датския конгломерат
25 сеп 2017 Платформата се планува да бъде подготвена доникъде на годината. Най-голямата компания за контейнерни транспорти – датската A.P. Moller-Maersk, сплотява напъните си с софтуерния колос IBM, с цел да основат блокчейн платформа, която може да форсира неведнъж търговията и да спести милиарди долари, заяви Reuters.

Откакто контейнерите бяха въведени в корабоплаването през 50-те години на предишния век, световната корабоплавателна промишленост е видяла доста малко нововъведения, а трансграничната търговия към момента е прекомерно бюрократичен развой.

Успехът на платформата, която ще бъде предоставена на океанската корабоплавателна промишленост към средата на 2018 година, зависи от това дали Maersk и IBM могат да убедят товародателите, спедиторите, пристанищата и митническите органи да се включат в нея. Съвместният план ще бъде управителен от предходния основен изпълнителен шеф на американските интервенции на Maersk Line Майкъл Дж. Уайт.

Необходимост от цифровизация

Блокчейн технологията поддържа цифровата валута Bitcoin и разрешава продан на данни в мрежа от обособени компютри. Тя ще помогне за ръководството и следенето на милиони контейнери в международен мащаб посредством дигитализиране на процеса на веригата за доставки открай до дъно, оповестиха фирмите.

" Голямото нещо, което липсва в тази промишленост за дигитализиране и разрастване на капацитета на технологията, е в действителност да се сътвори форма на полза, която да докара до стандарти в цялата екосистема ", споделя основният търговски шеф на Maersk Винсент Клерк в изявление.

Превозът на замразени артикули от Източна Африка в Европа може да премине през близо 30 души и организации и да включва повече от 200 разнообразни връзки съгласно Maersk. Бюрократичните разноски могат да стигнат до една пета от общите за превозване на контейнера.

Вече има интерес

" Налице е мощно предпочитание от крайния клиент, с цел да забележим тази смяна. Може обаче да срещнем първична опозиция от една част от веригата ", декларира Клерк. Според него триумфът на платформата зависи от приемането й от всички участници в целия развой.

Митническите и пристанищните управляващи в Съединени американски щати, Сингапур, Холандия и провинция Гуандун в Китай и някои корабни компании демонстрираха интерес към потреблението на платформата.
Maersk, на който принадлежи един от всеки седем контейнера в световен мащаб, продаде своя енергиен бизнес през 2017 година, с цел да се концентрира напълно върху превоза и логистиката.

Кибератака през предходната година провокира някои от най-големите рецесии на световното мореплаване, показвайки уязвимостта на остарелите информационни системи. Контейнерите и пристанищните интервенции на Maersk бяха ударени в продължение на седмици.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР