© Lucas Jackson Apple пусна на пазара на облигации за

...
© Lucas Jackson Apple пусна на пазара на облигации за
Коментари Харесай

Apple пласира облигации за 7 млрд. долара

© Lucas Jackson Apple пусна на пазара на облигации за 7 милиарда $, написа Financial Times. Това е първата емисия дългови принадлежности на компанията, водена от Тим Кук, от 2017 година насам. Тогава поради данъчната промяна в Съединени американски щати Apple получи опцията да върне в Съединени американски щати 200 милиарда $ капитал. Сега обаче компанията се възползва от евтиното финансиране на пазара на облигации. Показателен за това е и фактът, че действително производителят на iPhone има задоволително кеш - той е 100 милиарда $ над отговорностите му.

Според данните на Bloomberg в същия ден на пазара са били пуснати корпоративни облигации за общо 30 милиарда $. Най-големите играчи са били Simon Property с 3.5 милиарда $, Anthem с 2.5 милиарда $ и Coca-Cola с 2 милиарда $. Облигациите на Apple са пет типа, с друга рентабилност и матуритет.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Това не е първата сходна вълна на пазара на облигации в последната седмица. Във вторник над 20 компании събраха общо 28 милиарда $. Цялостното въодушевление на тържищата е да се търси леговище в облигациите, а не в акциите, където пазарът е изключително волатилен.

" Натоварени времена са ", разяснява Андрю Карп, шеф финансови пазари в Bank of America Merill Lynch. " Мисля, че значително настроението е оптимистично. Очевидно хората реагират на политиката на събаряне на лихвите. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР