© Лактима Още по темата Три фирми не са обoзначили

...
© Лактима Още по темата Три фирми не са обoзначили
Коментари Харесай

Седмични новини за ритейл

© " Лактима " Още по тематиката
Три компании не са обoзначили растителни мазнини в сирене, Втора инспекция не откри разлики в наличието на етикетите, Комисия за защита на конкуренцията с следващо решение против Марешки, Поне 10 млн. отровени яйца от Холандия в Европа, " Астра и ко " е санкционирана за нелоялна конкуренция
14 авг 2017
Високи санкции за нарушавания в хранителния отрасъл, ОМК прави районните си марки кисело мляко национални, България - последна по онлайн банкиране в Европейски Съюз, Nestle с най-нисък растеж на продажбите от 10 години, BAT е разследвана във Англия поради подозрения за корупция
7 авг 2017
" Лидл България " откри втория си логистичен център; Смартфони с цена до 500 лева са най-търсената стока на погашение в България; Миролио влага 43 млн. лева в текстилния си бизнес; " Престиж-96 " купи фабрика за вафли за 4.2 млн. лева.; Philip Morris влага 490 млн. евро в Румъния
31 юли 2017

Великотърновската компания " Лактима " възнамерява да построи напълно ново дружество, което ще е най-модерното за произвеждане на сирена и кашкавали в България. Инвестицията се чака да надвиши 10 млн. лева Тя е заложена в новата капиталова стратегия на компанията. Планираното произвеждане на твърди млечни артикули ще разшири познатото все още на пазара портфолио на компанията.
Изграждането на завода се чака да започва при започване на 2018 година и да завърши в границите на година. Новият цех ще се разположи в съседство със съществуващия. От компанията залагат с изключение на на триумфа на българския пазар и на износ за чужбина.
Общо два са огромните планове, по които работи екипът на " Лактима ". Те са в развой на подготовка с концепцията да аплайват за европейско финансиране. Освен плана за новия цех от компанията считат да влагат в автоматизация на процесите, което ще помогне за още по-голям надзор на производството. Има и спомагателни оборудвания в завода за над 2 млн. лева, които са в обособени модули. Инвестира се в човешки запас, условия на работа. Вложения се осъществят и в посока възстановяване на логистиката. От компанията считат от ден на ден да развиват автомобилния си парк – пазаруване на лични транспортни средства, с цел да си подсигурят 100% качествена услуга. Друга инвестиция е обвързвана с наемането на складови площи отвън рамките на завода.
" Лактима " е приемник на бившето дружество " Млечна индустрия ", което през 1996 година е приватизирано. Компанията създава кисели, пресни, овкусени млека. Най-разпознаваемият й артикул е " Айрян Балкан ", с който държи 75-80% пазарен дял в категория течни млека. Приходите на сдружението за 2016 година доближават 12.8 млн. лева, което е растеж от 18.5% по отношение на година по-рано.

Веригата за бързо хранене " Аладин фуудс " ще влага 2.7 млн. лева в транжорната си за пилешко месо в град Съединение. Около 40% от средствата са безплатни по Програмата за развиване на селските региони. Срокът за осъществяване на плана е до ноември 2019 година Инвестицията включва преустрояване и рационализация на предприятието, вследствие на което ще бъде повишен индустриалният му потенциал от 15 на 20 тона на ден. С плана ще бъдат разкрити 15 нови работни места. Енергийната успеваемост на индустриалната база ще бъде нараснала с над 10%. През 2016 веригата разгласи началото на своята стратегия за франчайз и отвори в Асеновград първия си партньорски обект. През тази година ще отвори две нови заведения в София, прецизираха от компанията за " Капитал ". Веригата има 33 обекта за бързо хранене в 16 града. Производствените мощности включват и фурна за арабски самун, цехове за обработка на и за произвеждане на сос за дюнери. Фирмата има складови бази в Цалапица, Русе и Бургас, както и 2 лични магазина за птиче месо в Пловдив и Съединение. Повече от 50% oт продукцията отива за външни клиенти в бранша на бързото хранене.

Първа капиталова банка (ПИБ) пристъпи към наложително осъществяване на залог на " Мандра-Рилци ". Решението е от 11 юли, излиза наяве от документи в Търговския указател. Банката е назначила собствен шеф в млекопреработващата компания, както и депозитар.
Поводът за решението е заем към ПИБ от 10 млн. лева, който " Мандра-Рилци " е взела през юли 2015 година и против който в интерес на банката е заложено предприятието – земя, здания (производствени халета с софтуерни линии, хранилища, лаборатория, работилници, гаражи, магазин и др.), както и движими движимости. През юни 2016 година мандрата прави втори
залог в интерес на кредитора. Частта от вземането, която ПИБ си търси в този момент, е 500 хиляди лева
" Мандра-Рилци " създава сирене и кашкавал в две заводи на територията на гр. Добрич под комерсиалните марки " Дъга ", " Сердика ", " Роса ".
През 2016 година заетите в сдружението са 127. Млекопреработващото дружество регистрира 18.960 млн. лева доходи против 19.468 млн. лева през 2015. Печалбата на компанията също спада - до 86 хиляди лв. при 574 хиляди лева през 2015 година Освен заема от ПИБ компанията има отговорности и към снабдители, които към 31 декември 2016 се пресмятат на 1.775 млн. лева

Една трета от тестваните слънчеви очила с нарушавания

Инспекторите на Държавната организация за метрологичен и механически контрол направиха инспекции на предлаганите в комерсиалната мрежа слънчеви очила в 291 обекта в страната, включително и в магазините в морските курорти, най-вече в по-малките търговски обекти и складови бази.
Проверени са 737 броя разнообразни модели очила, от които при 266 са открити нарушавания: липса на маркировка за сходство, на директива за приложимост от производител и превода й на български език. Установено е, че 152 разнообразни марки и модели се оферират в нарушаване на закона и за тях са формирани актове. Други 53 модела са спрени от разпространяване. Закупени са мостри, които след тествания в лаборатория демонстрират, че един модел съставлява сериозен риск за потребителите, тъй като не покрива условията за UV отбрана, а останалите 4 не дават отговор на индикатора " коефициент на пропускане на светлина " и също ще бъдат изтеглени от пазара.

Производителят на козметика " Лавена " стартира развой по нарастване на капитала, с който може да набере малко над 4 млн. лева Шуменската компания към този момент направи поръчка за започване на търговия с правата й на фондовата борса, откакто КФН утвърди проспекта. През първото шестмесечие компанията регистрира растеж на приходите и облагата си, която надмина размера за цялата 2016 година
" Лавена " има високо равнище на дълг, което обаче е основно към главния й акционер " Балтимор " за 3.5 млн. евро, а една от задачите на нарастването на капитала е точно да усъвършенства коефициентите си за задлъжнялост. Освен това има капиталов заем към банка. Основните вложения от 7 млн. лева бяха вложени в новия цех на компанията, който беше пуснат в употреба през 2014 година " Лавена " създава към 250 продукта, групирани в шест лични марки и изнася в 45 страни. Най-популярният й бранд в България е " Бочко " – артикули за грижа за бебето. През последните години той е водач при бебешки кремове, слънцезащита, измивни артикули и мокри кърпички, като компанията изпреварва по търсене на продукцията мултинационалните концерни. " Лавена " има и насаждения с лавандула и лична дестилерия.

Накратко

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР