© Капитал ВизиткаАндреа Пики е познат от работата си за

...
© Капитал ВизиткаАндреа Пики е познат от работата си за
Коментари Харесай

The Future of Retail: "В днешната икономика марките продават смислено преживяване, целящо да установи ценни взаимоотношения"

© Капитал Визитка
Андреа Пики е прочут от работата си за световни водачи, среди които Гугъл, Apple, Samsung, eBay, Nokia, Sony и Ryanair. В момента заема позиция на началник на дизайна на прекарването на стилния бранд River Island.
Той има над 20-годишен опит в региона на дизайна, а в последните 10 години управлява екипи и способства за основаването на артикули и услуги, употребявани от милиони консуматори по света. Фокус на неговата работа са взаимоотношенията сред психическите импулси и държание при извършване на покупки и решаването на проблемите, които пораждат в цифрова и физическа среда, с цел да бъдат задоволени тези потребности. Андреа Пики има обучение в областта на когнитивната логика на психиката и компютърните науки. Учил е Design Thinking & Innovation в MIT Sloan School of Management и Human Computer Interaction в Stanford University.

Той счита, че решаването на проблеми е надълбоко вкоренено в човешката природа и споделя са себе си, че работата му е тъкмо в това - да употребява данните в един насочен към индивида метод, който дава решения на смислени проблеми, кръстосвайки потребностите на хората и бизнеса и развиването на технологиите.

Пики идва в България по покана на вестник " Капитал " и е преподавател в програмата на конференцията The Future of Retail, който ще се организира на 5. ноември в Sofia Event Center. Темата на неговата презентация е " Новата парадигма в ритейла: Как психическата основа на потребителското държание предефинира условията на бизнеса ".
Бихте ли описали в резюме какво се крие зад израза " потребителското прекарване "?

Преживяването идва от процесите, които се случват в човешкия мозък, от това по какъв начин човек възприема света. Преживяването е когнитивния развой, който индивидът употребява, с цел да разбере заобикалящия го свят. В нашия случай, в цифровото пространство това се случва, когато потребителят би трябвало да разбере артикул или услуга и се пробва да научи по какъв начин да я употребява. За мен това е психически движен развой. Дизайнерите не могат да управляват прекарването, което основават, тъй като не могат да манипулират човешкия разум, само че могат да го задействат и предизвикат с добър дизайн и положителни прекарвания.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Кои са най-важните и огромни трендове в ритейла?

На хоризонта има доста вълнуващи събития, само че безспорно потреблението на AI и огромните масиви данни (Big Data) е най-ключовото. На полето на меркетплейса, където персонализацията се трансформира в условие за резистентност на бизнеса, опцията за добиване на значение и изгода от огромния набор от данни е извънредно значима.

Кои ще са идващите значими трендове във връзка с потребителското прекарване? Как ще се отрази това на бъдещето на промишлеността?

Дизайнът на прекарването (Experience Design) играе първостепенна роля в актуалния ритейл бизнес. Пазарът се трансформира от място за продажба на артикули и услуги към сцена на прекарванията и място за определяне на връзки.
Способността да се основават връзки и връзки, отговарящи както на човешките, по този начин и на бизнес потребностите, скоро ще бъде витално значимо.

Какво в действителност продават марките?

В днешната стопанска система марките продават свястно прекарване, целящо да откри скъпи взаимоотношения. В бъдеще на пазара няма да има място за тези компании, които не са изцяло отдадени на тази нова парадигма.Повече информация за лекторите и програмата можете да видите на уеб страницата на събитието и във фейсбук. Регистрационната форма за форума е налична тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР