© Hannah Mckay Още по темата Китайската автомобилна компания Geely

...
© Hannah Mckay Още по темата Китайската автомобилна компания Geely
Коментари Харесай

Volvo се готви да пусне на пазара електрокола с абонаментен план

© Hannah Mckay Още по тематиката
Китайската автомобилна компания Geely става мажоритарен притежател на Saxobank

Азиатската компания, която е притежател и на Volvo, към момента няма опит във финансовия бранш
9 окт 2017
Jaguar Land Rover ще предлага електрическа версия на всичките си модели

Все повече автомобилни производители подхващат сходни стъпки
12 сеп 2017
Китайската Geely ще възражда английския автопроизводител Lotus

С новите придобивки китайската компания ще усили производството до 3 млн. автомобила годишно до 2020 година
4 сеп 2017 Volvo ще се опита да конкурира Tesla със серията си Polestar. Компанията се стреми да създаде електрическа кола с огромен пробег до 2019 година, която да се наема с абонаментен проект, написа Financial Times. Шведският производител отдели Polestar серията си от главното произвеждане, с цел да може да се концентрира върху него. Фирмата към този момент разгласи проектите си да стане производител на напълно електрически коли, а Polestar е съществена част от тактиката ѝ.

Абонаментният проект, който би трябвало да бъде на закрепена цена, включва застраховка и поддръжка на автомобила, както и опция за по-големи вноски против наемането на SUV автомобил за фамилни почивки. Компанията разгласи общо три модела от серията Polestar. Абонаментният проект е нещо, което анализаторите предвиждат от дълго време, че ще случи. В основата стои това, че обичайна благосъстоятелност на автомобил и поддръжката му ще стане прекомерно скъпа, поради което колите ще останат владеене на компаниите и ще бъдат отдавани чартърен.

С взор към бъдещето

" Виждаме абонаментния ни проект като бъдещето ", разяснява Джонатан Гудман, действен шеф в отделеното звено Polestar. " Според нашата визия моделът на Polestar ще въодушеви и други да създадат същото. " В концепцията за проекта влиза още и мобилно приложение Polestar, посредством което да може да се поръчва и заплаща автомивка, паркинг и други услуги. Компанията разгласи още през септември, че идващият ѝ модел SUV, който ще носи името XC40, ще може да бъде поръчан посредством абонаментната услуга.

Това е поредна новаторска тактика от страна на китайския притежател на Volvo - Geely, която се пробва да навлезе в колкото се може повече пазари. Компанията, която е притежател също по този начин на Lotus и Proton, ще стартира и всеобщо произвеждане на евтини електрически коли под марката Lynk&Co.

Конкуренция с Tesla

В същото време Tesla, която първа разгласи проектите си да сътвори електрическа кола за всеобщия пазар, би трябвало да стартира всеобщото произвеждане и доставки на Model 3. Първите коли към този момент бяха доставени, само че както се очакваше, компанията има проблеми с производството. Дори и те да бъдат решени, анализаторите остават скептични за проектите на Tesla да разшири няколко пъти производството си през идната година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР