© Георги Кожухаров Датската верига за мебели и стоки за

...
© Георги Кожухаров Датската верига за мебели и стоки за
Коментари Харесай

JYSK откри дистрибуционен център в Божурище, в който вложи 107 млн. евро

© Георги Кожухаров Датската верига за мебели и артикули за дома JYSK ( " Юск " ) откри публично своя дистрибуционен център в Божурище. Това е осмият логистичен център на компания в Европа, в който тя влага 107 млн. евро.

Без човешка интервенция

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От компанията настояват, че дистрибуционния център е най-модерното логистично оборудване в България. Общата повърхност на складовата база е 95 хиляди квадратни метра, а общият й потенциал за предпазване на артикули е близо 125 хиляди палетоместа.

Най-впечатляващата част в логистичния център са двете напълно автоматизирани кули (т.нар. high bays), посредством които процесите по депозиране, преместване и превозване се правят без човешка интервенция. Те са с дължина 166 метра, широчина 55 метра и височина 42.4 метра.

По-малко километри, по-бързи доставки

Инвестицията в складовата база води до понижаване на времето за доставка както за магазините, по този начин и за онлайн поръчките и значи по-бързи услуги за клиентите. С построяването й JYSK ще спести почти 10 млн. километра годишно от артикули, продавани на Балканите.

Проектът носи и екологични изгоди – технологията, по която е построен центърът, обезпечава енергийна успеваемост и минимално количество въглеродни излъчвания, заключи Ян Бьо, президент и изпълнителен шеф на JYSK.

В момента центърът обслужва и доставя артикули до 80 магазина в България, Гърция и Сърбия. Плановете са още този месец да стартират доставките до Румъния, до края на годината – до Босна и Херцеговина, а последователно до 2020 година да се обзет и всички онлайн поръчки в района. Когато проработи с цялостния си потенциал, ще обслужва над 320 магазина JYSK на Балканите. В центъра ще работят към 300 души.

Строителството на логистичната база в Божурище стартира на 30 март 2017 година Това е осмият дистрибуционен център на JYSK в Европа. Останалите са в Улдум – Дания, Радомско – Полша, Несшьо – Швеция, Камлах, Зарентин, Хомберг – Германия, Валенсия – Испания.

29 магазина в България. Засега

JYSK е интернационална верига магазини със скандинавски корени. Датската компания е измежду най-големите търговци на мебели и украшения за дома в Европа. Тя е част от групата Lars Larsen, която има компании с общ годишен оборот 4.02 милиарда евро.

Първият магазин на JYSK отваря порти във втория по величина град в Дания – Орхус, на 2 април 1979 година Днес веригата има повече от 2800 магазина и 23 хиляди чиновници в 52 страни.В Германия и Австрия магазините се назовават Dänisches Bettenlager, а в останалата част на света - JYSK.

JYSK отваря първия си магазин в България през 2005 година в Пловдив като част от JYSK франчайз, а през 2013 година става част от групата JYSK Nordic. От 2014 година растежът в България е извънредно бърз и през септември 2019 година веригата има общо 29 магазина в 19 града в страната.

През финансовата 2018 година, която за датската корпорация е от 1 септември 2017 година до 31 август 2018 година, българските клиенти на JYSK надвишават 957 хиляди, а продажбите на дребно доближават близо 46.415 млн. лева Ръстът при сравним брой магазини е 54.9%, а дружно с новите – 68.7%, показаха за " Капитал " от компанията. Данните включват единствено приходите от магазинната мрежа без тези за склада в Божурище.

Онлайн продажбите имат 7% дял от общите доходи на веригата и означават 32% растеж от септември 2018 година до март т.г. Най-продаваните стокови групи са мебели, завивки и възглавници, сезонни артикули и обзавеждане за градината, прецизират от сдружението.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР