© Eric Gaillard Американският производител на мрежово оборудване Cisco обяви,

...
© Eric Gaillard Американският производител на мрежово оборудване Cisco обяви,
Коментари Харесай

Cisco намаля производството си в Китай, за да се предпази от митата

© Eric Gaillard Американският производител на мрежово съоръжение Cisco разгласи, че ще понижи доста производството си в Китай, написа Financial Times. Причината е в следващото повишаване на митата по вноса от Китай към Съединени американски щати, които влязоха в действие през предходната седмица. Тази част от производството най-вероятно ще бъде ориентирана към други пазари с евтина работна ръка и няма да бъде върната в Съединени американски щати.

Според компанията ескалацията на комерсиалната война няма да се отрази на финансовото ѝ показване. За последното тримесечие компанията е отбелязала растеж от 6% до 13 милиарда $ доходи.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък На първа линия

Технологичните компании, които създават хардуер, са измежду най-тежко ударените от митата по отношение на Китай, тъй като множеството от продуктите им се създават в страната. Една от задачите и на митата, и на евентуалната бъдеща договорка сред Съединени американски щати и Китай, е тя да направи производството в Китай по-малко рентабилно, тъй че да бъдат върнати работни места на американски компании назад на родна земя.

В изявление пред Financial Times изпълнителният шеф на Cisco Чък Робинс разяснява, че компанията е почнала да възнамерява дейностите си във връзка с повдигане на митата още през миналото лято, когато от Белия дом оповестиха 10% мито по отношение на редица артикули. От предходната седмица митото към този момент е 25%. Според Робинс Cisco има задоволително добре разпределена верига на произвеждане, тъй че да не усети сериозен удар от комерсиалната война. Компанията създава общо в 13 страни.

" Когато имаш произвеждане в голям брой страни, не е мъчно да се оправиш с повдигането на цените ", разяснява Робинс. Според него клиентите на Cisco ще усетят минимална разлика. Кели Креймър, финансов шеф в компанията, разяснява пред анализатори на Уолстрийт, че Cisco е понижила доста производството си в Китай и това е отразено във финансовите прогнози на компанията.

За настоящото фискално тримесечие, което завършва в края на юли, Cisco чака растеж на приходите сред 4.5 и 6.5%, с доходи сред 13 и 13.3 милиарда $, каквито са и упованията на борсовите анализатори.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР