© Dado Ruvic Още по темата Криптовалутите се върнаха на

...
© Dado Ruvic Още по темата Криптовалутите се върнаха на
Коментари Харесай

Собственикът на NYSE пуска платформа за криптовалути

© Dado Ruvic Още по тематиката
Криптовалутите се върнаха на равнищата си от две седмици
2 авг 2018
Иран основава своя криптовалута, откакто забрани търговията с Bitcoin

Мярката е опит за заобикаляне на американките наказания против страната
29 юли 2018
Над 300 милиарда $ е капитализацията на криптопазара
26 юли 2018
Всички водещи криптовалути поевтиняват. Само Bitcoin нараства
20 юли 2018 Втората по величина борсова група в света - Intercontinental Exchange (ICE), която има и Нюйоркската фондова борса (New York Stock Exchange, NYSE) разгласи, че възнамерява услуги за търговия и вложения с цифрови валути. Целта е цифровите пари да станат наличен актив за институционалните вложители и потребителите.

В известието на Intercontinental Exchange се показва, че следва стартирането на платформата Bakkt, която ще обезпечи нужната инфраструктура за по-лесно потребление на цифровите валути за ежедневни транзакции. Показателно за значимостта на плана е, че той ще се управлява от Кели Лофлер, която е началник на капиталовите връзки на ICE и брачна половинка на основния изпълнителен шеф Джеф Спречър.

Инвеститори в Bakkt са още Алън Хауърд, съосновател на английския хедж фонд Brevan Howard; капиталовите сдружения Eagle Seven и Susquehanna, както и M12 - групата за рисков капитал на " Майкрософт ", която оказва помощ за развиването на облачната технология в основата на начинанието.

Световната верига кафетерии Starbucks към този момент се е записала да приема криптопрепоръки посредством мрежата, предлагана от Bakkt. Това ще става посредством самото мобилното приложение на Starbucks

Фючърси за начало

Първата стъпка на компанията ще бъде стартирането на фючърси на Bitcoin и други цифрови валути, дейно следене на спот цените и клирингова къща.

Краткосрочните фючърси на Bakkt ще бъдат включени в борсата за деривати ICE Futures. За разлика от съществуващите такива артикули (предлагани от съперници CME Group и Cboe Global Markets), които наблюдават показателите на цените на Bitcoin, фючърсите на ICE ще се основават на " доставките " на действителни биткойни в нов " склад ", който компанията възнамерява да развие. ICE ще сътвори обособен гаранционен фонд, финансиран от Bakkt, с цел да поддържа покупко-продажбите в клиринговата си къща.

" При въвеждането на контролирана, обвързвана инфраструктура, дружно с институционални и потребителски приложения за цифрови активи, се стремим да изградим убеденост в тези активи в световен мащаб ", сподели Спречър.

А може и борсово търгувани фондове

Според някои анализатори, в случай че планът на ICE се окаже сполучлив, той може да отвори път към цялостното узаконяване на търговията с криптовалути в Съединени американски щати и предлагането на борсово търгувани фондове (ETF), учредени въз основата на цената на Bitcoin или Ethereum. Това са финансови принадлежности, структурирани като взаимните фондове, чиито акции се търгуват на фондовите тържища сходно на валутната търговия. Разликата е, че те следват представянето на избран показател от скъпи бумаги, цените на даден пазарен бранш или цените на артикули като нефт, злато и други В случая това ще бъдат криптовалутите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР