© Dado Ruvic Още по темата Amazon се насочва и

...
© Dado Ruvic Още по темата Amazon се насочва и
Коментари Харесай

Facebook се обръща към музикалния бизнес в търсене на повече видео трафик

© Dado Ruvic Още по тематиката
Amazon се насочва и към банковия бранш

Компанията е в диалози с JPMorgan Chase за взаимно предложение на потребителски банкови сметки
6 мар 2018
Фейсбук още веднъж усилва облагата си

Въпреки че потребителите прекарват по-малко време в обществената мрежа, приходите от реклами не престават да нарастват
1 фев 2018 Социалната мрежа Фейсбук ще се концентрира повече върху музикални клипове на платформата си, написа Financial Times. Изданието показва, че най-споделяният материал за 2017 година във Фейсбук не е била вест или политическа тематика, а песента Despacito на Луис Фонзи. Данните на консултантската организация Buzzsumo сочат, че тя е била споделяна 22 млн. пъти във Фейсбук. Проблемът обаче е, че при натискането на песента тя пренасочва потребителя към YouTube и в последна сметка Фейсбук не е огромният печеливш от цялата обстановка.

Фейсбук, която от дълго време е декларирала желанието си за по-голяма част от пая на видеоиндустрията, е подписала няколко изключително значими покупко-продажби с музикални компании, в това число и с Unviersal Music, най-големия лейбъл в света, както и Sony/ATV, най-големия издател в бранша. Социалната мрежа също по този начин сподели желанието си да понижи трафика към YouTube, откакто преди над година промени логаритмите си по този начин, че видеата, пуснати непосредствено в платформата на Фейсбук, да се виждат по-често, в сравнение с тези, споделени посредством YouTube.

Новите съглашения

Новите съглашения разрешават на потребителите на Фейсбук да качват видеа с фонова музика – кавър версии на песни, танци от сватби или онлайн караоке. Фейсбук желае потребителите да употребяват платформата от ден на ден за видео, без никоя от страните да е застрашена от това наличието да бъде свалено или даже да бъдат потърсени правни последици. Това е една от най-големите стъпки на Фейсбук към музикалния бизнес, като по този начин тя ще може да се конкурира по-директно с YouTube. Социалната мрежа към този момент има задоволително висока начална база, защото е най-голямата обществена мрежа в света.

Социалната мрежа и музикалните компании към момента не са обявили финансови елементи към споразуменията. Най-вероятно ще има към момента няколко покупко-продажби в околните дни, като музикалната промишленост може да завоюва милиарди долари от по-голяма роля на Фейсбук в бизнеса.

Самата обществена мрежа сега става все по-непопулярна измежду по-младите генерации и анализаторите показват, че посредством повече музикално наличие тази наклонност може да бъде обърната. " Логично е Фейсбук да употребява музикални видеа, с цел да преструктурира услугите си и да замязя повече на медия ", разяснява Марк Мълиган, анализатор в Midia Research. " Очакванията са Фейсбук да насочи потребителите си към мрежата за от ден на ден наличие и да се трансформира в нещо като телевизия. "

В територията на YouTube

Новите покупко-продажби сигурно значат, че Фейсбук ще търси повече конкуренция с YouTube. Най-популярният уебсайт за видео в света, който е благосъстоятелност на Гугъл, е безспорният интернет център за музикални клипове, като съвсем половината от посетителите на платформата гледат клипове от VEVO, която популяризира посредством мрежата си от канали видеоклиповете на най-популярните реализатори в света. Самата VEVO е благосъстоятелност на Unviersal, Sony и Warner Music – трите най-големи лейбъла в света. Вътрешен източник на FT показва, че е допустимо скоро видеоклиповете на канала да дебютират във Фейсбук, което би било огромен удар по трафика на YouTube.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР