© Анелия Николова Още по темата Нема такава държава, да

...
© Анелия Николова Още по темата Нема такава държава, да
Коментари Харесай

Ответникът не е открит в парламента

© Анелия Николова Още по тематиката
Нема такава страна, да знаеш, Деляне, и нема подобен основен прокурор!

Съпругата на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов с отворено писмо до депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски
19 мар 2018
Съюзът на издателите в България алармира Брюксел за напън от държавните институции

Делегация от организацията е предизвестила европейските си сътрудници, че съществуването на дребна група медии, необвързани с монопола на Делян Пеевски, е застрашено
22 ное 2017
Овладяването на малките екрани

Коалицията сред ГЕРБ и Пеевски нападна огромните тв канали, тъй като те са от дребното острови на медийна независимост
13 окт 2017 Медийният мейнстрийм дотам е скъсал връзка с действителността, че доста постоянно се нуждае от сериозен превод. В сряда да вземем за пример остриетата на депутата-издател Делян Пеевски Монитор/Телеграф излязоха с общ коментар, озаглавен " Газовият барон неудовлетворен от истината за себе си ". Поводът за текста е подадена при започване на годината от издателя на в. " Сега " Сашо Дончев искова молба за 70 хиляди лева против Делян Пеевски поради изявления в двете издания на депутата от Движение за права и свободи.

Коментарът излиза в края на март, два месеца след формиране на делото, по една елементарна причина. В продължение на два месеца съдът не е съумял да връчи книжата на Делян Пеевски. Явно това предизвика Сашо Дончев да изиска отказ на съда, който отхвърля на два пъти, а при започване на месеца указва на призовкаря " да прояви интензивност ", а при неоткриване на лицето " книжата да се връчат посредством основния секретар на Народно събрание ".

Сценката " страната търси Пеевски " е нелепа най-малкото тъй като той е депутат (внасящ законопроекти) и обществена персона. Действително той и компаниите му имат десетки недвижими парцели в столицата (в това число и прословутия хотел Берлин в Бояна). Освен всичко друго депутатът от Движение за права и свободи употребява тежка защита - без значение дали от НСО (каквато му беше сложена през 2016 г.) или конвой (който се записва в МВР), той елементарно може да бъде свикан посредством тях.

В последна сметка играта на гоненица продължава до тази седмица, когато юристът на Пеевски Александър Ангелов (който е в една адвокатска фирма с щатния офицер от Държавна сигурност Параскев Параскевов и секретар на Министерство на вътрешните работи в кабинета на Виденов, експерт по вербовката на сътрудници в турското малцинство) подава молба в съда, в която показва адреса за приканване на клиента му и явно получава документите по делото, които в сряда са преразказани в Монитор/Телеграф.

Акцентът е подложен върху описаните в исковата молба на Дончев нездравословни последствия от изявленията, които изданията на Пеевски иронизират, а по-късно размахват пръст: " никакви измислени " премеждия " и изкуствени сълзи в съда, няма да спрат нито публицистите, работещи в тези издания, нито издателя ни Делян Пеевски ".

А че няма да се спрат - няма. Преди седем години Сашо Дончев осъди изданията на Пеевски (тогава финансирани от фалирата КТБ), които още веднъж водеха акция против него.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР