© Анелия Николова Apple и Google се обединяват за създаването

...
© Анелия Николова Apple и Google се обединяват за създаването
Коментари Харесай

Google и Apple се обединяват за създаването на платформа за проследяване на коронавируса

© Анелия Николова Apple и Гугъл се сплотяват за основаването на платформа за следенето на Коронавирус - 19, която ще предизвестява потребителите, че са били наоколо до различен с ковид.

Двете компании ще употребяват Bluetooth сигнали за следене на контакти. Когато двама души са близо един до различен, техните телефони могат да обменят и да запазят информацията, че са имали непосредствен контакт. Ако на по-късен стадий на някой бъде сложена диагноза COVID-19, той може да показа тази информация посредством приложението, а системата ще уведомява останалите консуматори, с които той е имал пресечна точка. Така те ще могат да се слагат сами под карантина, в случай че е належащо. Това ще става анонимно и без откриване на персонални данни.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Фази на основаването
Apple и Гугъл започват програмата на две етапи, написа The Verge, като се стартира с приложно-програмен интерфейс в средата на май, който да подсигурява, че приложенията за iOS и Android могат да наблюдават потребителите, без значение коя операционна система употребяват. След това, Гугъл и Apple ще да прибавят следенето на контактите като съществена функционалност за iOS и Android сигнализирането на потребителя, в случай че е бил изложен на вируса.

Неизвестните са доста написа изданието като да вземем за пример дали обособените държавни приложения могат да изискат по-инвазивни позволения като следене на местоположението - даже в случай че главната система на Гугъл и Apple не го употребява.

Заразен или изложен
Неизвестните не престават, като да вземем за пример по какъв начин ще се случва подаването на информацията, че някой е с позитивен тест за COVID-19, като тя би следвало да се подава непринудено.

Приложението обаче ще би трябвало да подсигурява, че даден консуматор в действителност е инфектиран, като в противоположен случай може да има тролове да подават лъжлива информация за COVID-19, с цел да се аргументи безпорядък. Понастоящем тестванията COVID-19 се записват в здравните управляващи, тъй че може би Apple и Гугъл биха могли да взаимодействат с тях, с цел да се потвърдят тестванията, написа The Verge.

За останалите консуматори приложението ще дава информация, че неотдавна са били наоколо до инфектиран с ковид и най-вероятно спомагателна информация за признаци, които да се слядат и инструкции за самокарантина. Възможно е да има и пресмятане какъв брой време е прекарано с дадения човек и надлежно какъв брой огромен е рискът.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР