CNN пуска услуга на живо на Max с ново програмиране, докато мрежата рестартира стрийминг усилията си

...
CNN се насочва към стрийминг платформата Max. Компанията-майка на мрежата,
Коментари Харесай

CNN се насочва към стрийминг платформата Max.

Компанията-майка на мрежата, Warner Bros. Discovery (WBD), обяви в четвъртък, че ще включи новини на живо в своята услуга за супер стриймър Max, позволявайки на абонатите достъп до 24/7 програми от глобалната новинарска марка.

Услугата, която стартира малко повече от година след като ръководителите на Warner Bros. Discovery закриха предишната самостоятелна услуга на CNN+, ще се нарича CNN Max и ще стартира с етикет „бета“ на 27 септември в Съединените щати, преди да бъде разпространена по-широко след обратна връзка, получена по време на етапа на зараждане.

CNN Max ще включва някои от най-разпознаваемите предавания на мрежата, като „The Lead with Jake Tapper“, „The Situation Room“, „Anderson Cooper 360“ и „Amanpour“. Той също така ще включва нови програми на живо, специално създадени за стриймъра, включително „CNN Newsroom с Jim Acosta, Rahel Solomon, Amara Walker и Fredricka Whitfield“ и „CNN Newsroom с Jim Sciutto“. Sciutto ще води извънредни новинарски репортажи, както е уредено следобедите.

CNN Max допълнително ще включва голям набор от предварително разработени оригинални програми на новинарската мрежа, включително предавания, спечелили награда Emmy, като „Stanley Tucci: Searching for Italy“ и „Anthony Bourdain: Parts Unknown“. Текущи програми, като „Цялата история с Андерсън Купър“ и „Кой говори с Крис Уолъс?“ също ще бъдат предоставени.

Временният ръководен екип от четирима души на CNN — съставен от Ейми Ентелис, Дейвид Лийви, Вирджиния Моузли и Ерик Шерлинг — каза, че мрежата „е основана чрез иновации на нови начини за предоставяне на новините и чрез CNN Max повече потребители вече ще могат да намираме, ангажираме и да се учим от репортажите на CNN, давайки на компанията множество начини за изграждане и растеж за бъдещето.“

Още едно стрийминг усилие

Пускането на CNN Max бележи второто скорошно нахлуване на CNN в стрийминг, тъй като компанията се опитва бързо да създаде спасителна лодка за бъдещето, тъй като линейната телевизия продължава бързо да намалява в ерата на стрийминга. Броят на домакинствата, които плащат за основен кабел, се е свил значително, застрашавайки дългогодишните бизнес модели на традиционната телевизия. Според Nielsen, линейната телевизия съставлява по-малко от половината от всички гледания за първи път миналия месец.

При предишно ръководство CNN стартира самостоятелната услуга за стрийминг CNN+, която бивши ръководители рекламираха като един от най-важните ходове в четиридесетилетната история на мрежата. AT&T (T), предишният собственик на CNN, позволи на мрежата да инвестира значително в услугата, като изгради инфраструктура за стрийминг и примами известни имена като Крис Уолъс и Оди Корниш към платформата за нови предавания.

Но CNN+ никога не се вписва в плановете на Warner Bros. Discovery, които предлагат визия за супер-стриймър, който обединява голям обем съдържание под един покрив. Ръководителите на Warner Bros. Discovery, които трябваше да намалят разходите, за да изплатят дългове за милиарди след придобиването на бившата компания майка на CNN, WarnerMedia, от AT&T, също се отказаха от разходите за изграждане и програмиране на CNN+.

В резултат на това CNN+ беше бързо закрит, след като собствеността се смени, оставяйки новинарската мрежа без жизнеспособен път напред в ерата на стрийминг.

CNN Max представлява път напред към бъдещето, като същевременно е в по-голямо съответствие с визията на Warner Bros. Discovery. Услугата ще се помещава в платформата Max, която включва широк набор от съдържание от HBO, Discovery и Warner Bros. Pictures. Той ще наблегне на извънредните новини пред телевизията, ориентирана към личността. И може би най-важното е, че вероятно ще бъде на много по-ниска цена, като се има предвид, че ще използва много от съществуващите ресурси.

Едно от оплакванията за CNN+ беше, че не включва някои от най-известните програми на CNN. Поради споразумения за разпространение с американски кабелни компании, които плащат на CNN за правата за пренасяне, на мрежата е забранено да продава програмите си независимо. За да реши проблема, Warner Bros. Discovery ще предложи на абонатите на Max достъп до части от CNN International, отделен канал, необвързан от подобни споразумения, в който се излъчват някои от най-големите му предавания в САЩ.

Ръководителите на Warner Bros. Discovery, включително главният изпълнителен директор Дейвид Заслав, говориха за това как смятат, че новините на живо ще им позволят да разграничат стрийминг услугата Max от други, като Netflix (NFLX).

Когато услугата Max беше представена през април, Заслав намекна, че новините и спортните програми ще бъдат включени в услугата в бъдеще, като се има предвид, че Warner Bros. Discovery притежава имоти като Turner Sports и CNN.

„Както изложихме при стартирането ни само преди няколко месеца, нашата визия за Max е да бъде този, който да гледаме за всички членове на домакинството“, каза JB Perrette, изпълнителен директор на Warner Bros. Discovery, който ръководи стратегията за стрийминг на компанията. в изявление. „Имаме най-широкото и висококачествено развлекателно предложение и сега ще включваме водещи световни новини като значимо допълнение за всички абонати на Max, без допълнително заплащане.“

Warner Bros. Discovery каза, че CNN Max ще бъде наличен във всичките му различни абонаментни пакети, включително поддържаните от рекламодатели планове.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР