CNN съобщи, че нейни журналисти и техните колеги от AFP

...
CNN съобщи, че нейни журналисти и техните колеги от AFP
Коментари Харесай

Снаряди се взривиха край журналисти на AFP и CNN в Донбас

CNN заяви, че нейни публицисти и техните сътрудници от AFP са били подложени на обстрел в Донбас.  " Група публицисти, в това число тези от френската осведомителна организация AFP и CNN, бяха подложени на минометен обстрел в събота, до момента в който придружаваха украинския вътрешен министър Денис Монастирски до фронтовата линия ", заяви малкия екран.

Министърът на вътрешните работи Денис Монастирски потърсил прикритие, защото към дузина минометни снаряда паднаха на няколкостотин метра от групата. Малко след обстрела той дал изявленията за интернационалните медии в Новолуханско.

Няма ранени или убити при престрелката.
" Имаме информация за напредването на съветската войска в нашата територия ", сподели украинският вътрешен министър. " Има и информация, че избрани елементи от ЧВК " Вагнер " са влезнали на наша територия. Целта е образуване на саботаж на наша територия ", декларирал пред Си Ен Ен Денис Монастирски.
По-рано организация ТАСС заяви, цитирайки личен сътрудник, че в центъра, северно и западно от Донецк се чуват звуци от обстрел. Украинските въоръжени сили стрелят с тежка артилерия, допълва съветската организация.

Наблюдателите от Организацията за сигурност и съдействие в Европа са записали над 1500 нарушавания на режима на прекъсване на огъня в Източна Украйна за едно денонощие.

Колона от бронирана техника, която се движи проведено по улиците на Донецк, провокира всеобщ ужас в обществените мрежи.
Очевидци даже разгласяват видео от военната техника, която минава през квартал Кировски на Донецк и настояват, че в колоната се движат и самоходни гаубици 2S1 Gvozdika и бронетранспортьор. Засега обаче няма удостоверение за нахлуване на съветски войски на територията на Донбас

 

Alarming footage of Russian tanks & military vehicles reportedly advancing tonight to 5 km away from  border (town of Shebekino).

Explosions reported in Donetsk. Biden convening national security meeting tomorrow [on a Sunday!]: 
— Joyce Karam (@Joyce_Karam) 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР