class=first-letter-big>З оопаркът в Белиз е дом на много застрашени видове.

...
class=first-letter-big>З оопаркът в Белиз е дом на много застрашени видове.
Коментари Харесай

"Животните нямат представа какво се случва"

class= " first-letter-big " > З оопаркът в Белиз е дом на доста застрашени типове. По време на пандемията от ковид животните усещат, че нещо е друго.
Как пандемията се отразява на зоопарка, описват във видео от канала във.

Местните хора и бизнеси подаряват храна, тъй като коронавирусът принуди зоопарка да затвори. Свинските глави може да не наподобяват доста апетитно, само че ягуарите ги обожават.

Зоопаркът е учреден преди близо 40 години от Шарън Матола. Тя и екипът ѝ избавят локалните животни (като ягуарите) от бракониерите.

"Животните нямат визия какво се случва, което е занимателно. Но ние сме наранени, тъй като едно от най-големите провокации е да поддържаме всички сити и здрави ", споделя Матола.

Без доходи от гости е мъчно да се купи задоволително храна. Само този тапир може да изяде до 30 кг зеленина дневно. Някои животни усещат, че нещо не е напълно наред. Ягуарите нормално разпознават неотложно служителката Рокси Лемус, само че през днешния ден са срамежливи.

"В началото те не ви разпознават с маската. Това е нещо, към което всички трябваше да се приспособяваме – ние да носим маските, а те да свикнат да ни виждат с тях ", споделя Рокси Лемус.

Маските са за отбрана на огромните котки, с цел да не се заразят с COVID-19.
Но вирусът беше тежък и за чиновниците. Те трябваше да понижат работното си време. Зоопаркът към момента прави всичко допустимо, с цел да избави животните от ловците - само че и от невидими врагове.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР