class=first-letter-big>З а хората, които имат желание да сменят самолет с

...
class=first-letter-big>З а хората, които имат желание да сменят самолет с
Коментари Харесай

7 от най-отдалечените дестинации в света

class= " first-letter-big " > З а хората, които имат предпочитание да сменят аероплан с трен, рейс и лодка (или вероятно да употребяват всички изброени транспортни средства в едно и също пътуване), има отдалечени дестинации, които малко хора ще имат шанса да видят.

Вижте седем от най-отдалечените дестинации в света.

Великденския остров

Великденският остров, или Рапа Нуи, се намира на 3540 км от крайбрежията на Чили, а най-близкият му комшия – остров Питкерн, е на 1931 км, показва Arhitectural Digest. Пътуващите ще открият на него 887 скулптури на моаи. Националният парк Рапа Нуи е разгласен за обект на международното културно завещание на ЮНЕСКО през 2015г.

Станция Макмурдо, Антарктида

Това е най-голямата изследователска станция на континента. Тя е ситуирана на южния завършек на остров Рос в Антарктида, на 1367км. северно от Южния полюс, Макмурдо.

Съоръжението, което организира проучвания във всички вероятни сфери – от астрофизика до ледникова геология, е основано през 1955 година и се ръководи от Националната научна фондация на държавното управление на Съединени американски щати. Общността е дом на над 85 здания и може да одобри над 1200 гости.

Острови Гамбиер, Френска Полинезия

Островите Гамбиер са един от най-уединените региони на Френска Полинезия. Разположени на 1609км. от Таити, в най-югоизточната част на архипелага Туамоту, тези вулканични острови имат коралови рифове и кристални лагуни. Основният град Рикитеа на остров Мангарева е прочут с черните си култивирани перли.

Тристан да Куня

Изолираният остров Тристан да Куня е ситуиран в южната част на Атлантическия океан, на 2805км. източно от Кейптаун, Южна Африка. Там живеят единствено 246 души, островът е настоящ вулкан и главният му град – Единбург от Седемте морета, е съвсем погубен след изригване през 1961г. Желаещите да посетят Тристан би трябвало да възнамеряват авансово това, защото е належащо позволение от локалните управляващи.

Оймякон, Русия

Това е едно от най-студените обитаеми места на земята. Сибирският град с към 500 поданици е на няколкостотин километра от Арктическия кръг, а най-близкият град – Якутск, е на двудневно шофиране. В града е мрачно към 21 часа дневно през зимата, а локалната диета се състои най-вече от месо, заради невъзможността за развъждане на аграрни култури.

Итокортормит, Гренландия

Малкото населено място в Гренландия е ситуирано сред Northeast Greenland National Park и Scoresby Sund – най-големия в света народен парк и фиорд. Живеят почти 450 души, селцето е формирано от цветни дървени здания и до него може да се стигне с хеликоптер или лодка. Районът е богат на диви животни, в това число полярни мечки, нарвали и моржове.
Остров Сокотра, Йемен

Известен като „ Галапагос на Индийския океан”, йеменският остров Сокотра се гордее с голямо биоразнообразие. Една трета от растителния живот на острова и 90 % от влечугите не се срещат на никое място другаде на земята. ЮНЕСКО класифицира архипелага Сокотра, който включва острова, като обект на международното завещание през 2008 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР