class=first-letter-big>В четвъртък от запад ще се заоблачи и след обяд

...
class=first-letter-big>В четвъртък от запад ще се заоблачи и след обяд
Коментари Харесай

Идват сняг и мраз, кога ще е най-студено

class= " first-letter-big " > В четвъртък от запад ще се заоблачи и след обяд в Западна България ще завали сняг. Вятърът от северозапад още веднъж ще се усили, ще е сдържан и краткотрайно мощен. Максималните температури ще бъдат сред 0 и 5 градуса.

Над Черноморието ,

след краткотрайно понижение на облачността преди обяд, след обяд от запад тя още веднъж ще се усили, само че към момента без превалявания. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 3-6 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините

преди обяд ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. След обяд от запад облачността бързо ще вплътни и в масивите от Западна България ще завали сняг. Ще духа мощен, по билата и плевел северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към -4, на 2000 метра – към -11 градуса.

В петък и събота

температурите ще се намаляват и ще станат доста по-ниски от нормалните за втората половина на януари. Вятърът ще е от северозапад, сдържан, в Дунавската низина и източните региони – до мощен. В петък на обособени места към момента са вероятни слаби валежи от сняг, само че от северозапад облачността краткотрайно ще намалее. В събота още веднъж ще доминира облачно време, тук-там ще превали слаб сняг.

В неделя

вероятността за превалявания е дребна, ще има е по-значителни разкъсвания и понижения на облачността. Ще бъде много студено, минималните температури ще доближават тук-там до -10 – -12 градуса, а и дневните в множеството региони ще са негативни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР