class=first-letter-big>Ш ейха Латифа, една от дъщерите на управника на Дубай,

...
class=first-letter-big>Ш ейха Латифа, една от дъщерите на управника на Дубай,
Коментари Харесай

Защо принцеса Латифа е писала до британската полиция

class= " first-letter-big " > Ш ейха Латифа, една от дъщерите на управника на Дубай, е писала на английската полиция с молба да бъде обновено следствието на отвличането на по-голямата ѝ сестра от улица в Кеймбридж през 2000 година, заяви през днешния ден Би Би Си, представена от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Princess Latifa, Dubai ruler's captive daughter, asks UK police to re-investigate sister's kidnap in Cambridge in 2000
— BBC Breaking News (@BBCBreaking)
В ръкописно писмо от 2018 година, с което Би Би Си се е срещнала, Латифа желае от полицията в Кеймбридж да се насочи още веднъж върху случая с 39-годишната ѝ сестра, която беше похитена, когато беше 18-годишна, и от този момент не е виждана на публично място.

Правителствената пресслужба в Дубай не отговори на настояването за коментар, показва Ройтерс.

Полицията в Кеймбридж удостовери, че е получила писмо с дата 18 февруари 2018 година, във връзка със случая и заяви, че то е част от "продължаващо следствие ".

35-годишната Латифа също е обект на интернационално безпокойствие за ориста ѝ.

Във видеозаписи, снимани през 2019 година и публикувани предходната седмица от английски медии, тя споделя, че е държана като пленник от татко си в превърната в затвор вила и че се опасява за живота си. Миналата седмица ОАЕ оповестиха, че Латифа е обгрижвана вкъщи от фамилията и медицински експерти.

Бащата на Латифа и Шамса - шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, отхвърли констатациите на арбитър от висшия съд в Лондон, който предходната година сподели, че е приел за потвърдени обвинявания, че шейхът е наредил отвличането на дъщерите си. Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум е емир на Дубай и министър-председател на ОАЕ.

Англия прикани ОАЕ да даде доказателства, че Латифа към момента е жива.

В писмото на Латифа написа: "Всичко, което желая от вас, е да ви помоля да отделите внимание на нейния случай, тъй като това би могло да ѝ върне свободата, вашата помощ и внимание към нейния случай може да я освободят ", оповестява ДПА.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " >

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " >
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР