class=first-letter-big>С пор около тържествата на Шипка се разрази на най-високо

...
class=first-letter-big>С пор около тържествата на Шипка се разрази на най-високо
Коментари Харесай

Честването на Шипка скара президента Радев и Кунчев

class= " first-letter-big " > С пор към тържествата на Шипка се развихри на най-високо равнище. Според вицепрезидента Илияна Йотова анулацията на националното честването на Шипка е опит да се наложат ограничавания на президента. То беше анулирано от Община Габрово, поради писмо на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Решението беше подложено на критика, както от от президентството, по този начин и от редица жители в обществените мрежи, оповестява.

„ Тържествата на Шипка са анулирани с цел да се ограничи президента, а не с цел да бъдат защитени хората от COVID-19”, безапелационна е Илияна Йотова.

„ Не сме толкоз наивни - прави се всичко допустимо с цел да се лимитират опциите на президента да беседва с българските жители, това е път за на никое място и няма по какъв начин да се случи”, споделя тя.

„ Съжалявам за това мнение на вицепрезидента, тъй като то не дава отговор на истината”, отговори доцент Кунчев. Tой посочи че става въпрос за здравно, а не политическо решение.

„ Събираните на това място на сред 3 и 5 хиляди души от разнообразни обитаеми места, от цяла България няма по какъв начин да не докара до повишение на риска от заразяване”.

Кунчев разясни, че самия празник не е неразрешен и тържествения обред ще бъде извършен. Относно рецензиите, че на ресторант може, а на Шипка не, държавният здравен контрольор сподели:

„ Струпването в тази конюнктура на доста хора, в действителност считаме за неуместно и няма доста връзка с това, че отваряли заведенията - тъй като те работят с 50 %, на разстояние, те са готови с дезинфектанти и персонални защитни средства и знаят доста добре по какъв начин да ги изпълняват”.

Въпреки публично анулираните тържества връх Шипка ще бъде посетен от президента Румен Радев.

„ Искам да поздравя всички хора, които ще се качат на връх Шипка с цел да отбележат националния празник на страната, сигурна съм, че някой от тях ще потеглят още довечера, по този начин както е било и в предходни години”, съобщи Йотова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР