class=first-letter-big>Р уската синя котка е подходящ домашен любимец за хора,

...
class=first-letter-big>Р уската синя котка е подходящ домашен любимец за хора,
Коментари Харесай

Легендарната руска синя котка

class= " first-letter-big " > Р уската синя котка е подобаващ домакински любим за хора, които обичат да бъдат дейни и желаят да се занимават и отделят време на своя домакински любим. Породата е лоялна към стопаните си и предстои на дресировка. Ако търсите интензивно, любопитно и умерено животно, съветската синя котка е подобаващ избор за ваш домакински любим.

Положителни качества:

Руската синя котка е извънредно интелигентно и интензивно животно. Лоялни към своите стопани и умеят да се схващат добре с други домашни любимци. Те са тихи и чувствителни, от време на време стеснителни и резервирани. Към непознатите хора подхождат деликатно и им би трябвало време, с цел да се сприятелят. Озоват ли се в отзивчива атмосфера обаче, те се заиграват с играчки и обичат да скачат и да се катерят.

Характеристика:

Руската синя котка е любопитно и умерено животно. Породата е известна със своята привлекателност и просветеност и това, че са ненапълно резервирани. Чувствителни към човешките страсти, обичат да играят с разнообразни играчки и развиват лоялни връзки със стопаните си и други домашни любимци. Обикновено се смятат за тиха порода, само че постоянно има изключения. Много съветски сини котки са подготвени да вършат трикове. Те също могат да бъдат положителни ловци, умеят да хващат гризачи, птици, зайци, дребни бозайници или влечуги.

Козината е известна като „ двойна козина”, като подкосъмът е мек, бухнал и еднакъв по дължина на защитните косми, които са отмерено сини със сребърни връхчета. Опашката обаче може да има единствено няколко съвсем незабележими линии.

Размери: това е котка със междинен размер.

Тегло – от 4 до 7 кг.

Хигиена:

Подобно на множеството късокосмести породи, съветската синя котка не се нуждае от разресване, с цел да се поддържа здравословният тип на козината, само че им харесва вниманието и разресването с мека четка. Както при всички котки се предлагат годишни ветеринарни прегледи, имунизация и проучване за паразити.

Продължителност на живот – 15-20 години

Страна: Русия

Произход и история:

Първоначално съветската синя котка се е наричала архангелската котка, защото се смята, че е била пренесена в Европа с кораби от едноименното съветско пристанище Архангелск. Била е известна и като испанската котка и малтийската котка, изключително в Съединени американски щати, като последното име се е употребило до началото на века. Има недвусмислени свидетелства за съветския генезис на котката. Много котки с сходна багра на козината населяват Скандинавия и плътната четина е показателна за това, че живеят в условия на недопечен северен климат. Въпреки че синьото се смята за доминантна багра на тази порода, има и черни и бели екземпляри. Окраската се е открила трайно, когато – с цел да се резервира типът – през Втората международна война е била осъществена кръстоска сред дребното от оживелите съветски сини котки и английската синя котка и сиамската котка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР