class=first-letter-big>Р азличните породи кучета се нуждаят от различна степен на

...
class=first-letter-big>Р азличните породи кучета се нуждаят от различна степен на
Коментари Харесай

Най-мързеливите породи кучета

class= " first-letter-big " > Р азличните породи кучета се нуждаят от друга степен на интензивности. Независимо дали става въпрос за разходка на кучето или занимателни игри в жилището, всеки собственик би трябвало да се старае да обезпечава разнообразни интензивности на кучето си.

Затова изборът ви на порода куче за домакински любим е най-правилно да бъде съгласуван с вашия метод на живот и степента на опциите ви да отделяте време за четириногия ви другар.

Ако сте от вида хора, които нямат задоволително време да вършат дълги разходки съвсем всеки ден, най-хубавото решение за вас би било да си вземете по-мързелива порода куче, което обича по-често да се излежава у дома.

Вижте няколко от най-мързеливите породи кучета.

Булдог

Тази порода куче е страховит избор за домакински любим. Булдогът в действителност обича положителната сънливост и излежаването по диваните. Въпреки неговата унесеност се старайте да му осигурявате къси разходки и разнородни интензивности в домашни условия. Така ще внесете въодушевление и в личното си всекидневие.

Басет

Басетите са спокойни и не доста преносими кучета. Те се нуждаят от умерени интензивности, да вземем за пример ежедневна разходка с умерено движение, след която нормално се настаняват комфортно за сладостен сън.

Пекинез

Тези мънички кученца със сладка физиономия и доста четина обожават да седят в скута на притежателите си. Те не изискват повече от 20 минутни интензивности дневно, които сигурно всеки собственик може да отдели за любимеца си.

Чау чау

Не бъркайте намръщените им физиономии с неприятни настройки. Макар тази порода да са настойчиво подозрителни към непознати те са отдадени на своите стопани. Техният мирен темперамент постоянно бива сравняван с този на котките.

Френски булдог

Френският булдог е дребна порода куче, които елементарно се привързват. Въпреки че са много игриви това не ги прави енергични. Обикновено им е задоволителна къса разходка или игра навън, която да ги поддържа здрави и дейни.

Ши Тцу

Ши Тцу е друга порода дребни кучета, които на драго сърце прекарват времето си в скута на притежателите си. Кратките ежедневни разходки и игри им пасват идеално и задоволяват потребността им от придвижване. Обичат да получават внимание от своите стопани.

Немски дог

Тази порода кучета има в действителност впечатляващи размери, само че са с добър манталитет, заради което основават мощни връзки с деца. На височина могат да доближат до 80 см. Сравнително по-енергични са и изискват няколко разходки дневно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР