class=first-letter-big>П робвах да отида до Капитолия, но там има голямо

...
class=first-letter-big>П робвах да отида до Капитолия, но там има голямо
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Капитолия и Белият дом са блокирани

class= " first-letter-big " > П робвах да отида до Капитолия, само че там има огромно наличие на войска и полиция. Не може да се стигне и до Белия дом, тъй като има подготвеност за реакция в случай че дейности от този жанр продължат. Всичко към този момент е по-спокойно и се трансферира към политическата сцена. Демократите желаят отстраняването на Доналд Тръмп.

Това разяснява в предаването някогашния финансов министър Симеон Дянков.

Той прибавя, че военни хеликоптери обикалят региона непрекъснато.

Според него няма аргументи изборите в Съединени американски щати да се преглеждат като нечестни.

"Още от провеждането им (на изборите - бел. ред.) се появиха подозрения за възможни безредици. Те бяха отричани от всички, само че ние видяхме какво се случи. Това бяха хиляди хора, които щурмуваха Капитолия. В една част от популацията има възприятие, че изборите са били нечестни, само че аз не считам по този начин ", сподели Симеон Дянков.

Според него това възприятие било засилено поради пандемията.

"Остават тъкмо две седмици до влизането на Байдън и администрацията му. Исканията за отстраняването на Тръмп са едно доста остро политическо единоборство. Министърът на превоза през днешния ден подаде оставка, тъй че това би било по-реално. Много хора от администрацията да изоставен в идващите дни ", прибавя Дянков.

Бившият финансов министър изясни, че визията за имунизацията на популацията против COVID-19 на Тръмп и Байдън е радикално друга.

"Борбата с пандемията в Съединени американски щати продължава да е доста сериозна. Ваксинирането продължава да е съществена тематика. Идеята на Байдън е да се имунизират 1 милион души на ден. Според тях това е постижима цел, която би могла да се случи с помощ от армията ", споделя Дянков.

"Идващата администрация на Байдън дава поръчки, че ще има по-добри връзки с Европейски Съюз. Единоборството с Китай и Русия пък ще бъде по-остро. Това слага България и Източна Европа в по-лошо състояние ", разяснява още Симеон Дянков.

"Месеците до септември ще са тежки за България и Европа. Виждаме огромна неустановеност и доста страни със затворен бизнес. Докато имунизациите влязат в деяние ситуацията ще продължи да бъде тежко за семействата и бизнеса. Трябва да сме готови за това ", сподели още някогашният финансов министър.

Още от диалога вижте във видеото нагоре.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР