class=first-letter-big>П резидентът Румен Радев обяви днес намерението си да се

...
class=first-letter-big>П резидентът Румен Радев обяви днес намерението си да се
Коментари Харесай

Първи реакции след обявеното от президента Радев, че ще се кандидатира за нов мандат

class= " first-letter-big " > П резидентът Румен Радев разгласи през днешния ден желанието си да се кандидатира за нов мандат дружно с вицепрезидента Илияна Йотова. На конференция във връзка 4 години от встъпването си в служба президентът още веднъж подлага на критика остро ръководещите и уточни като излаз от сегашната обстановка промяна на системата посредством изборите през април.

След оповестеното от Радев желание да се кандидатира, Българска социалистическа партия резервира безмълвие, единствено две от парламентарно-представените партии направиха коментар.

В Кърджали ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева разяснява: „ Тъй като потеглиха клюки в пространството, че госпожа Йотова ще бъде номинирана от Българска социалистическа партия за президент, мисля че той, по този метод желае да се застрахова и да получи поддръжката на Българска социалистическа партия, като разгласи тази ранна своя поръчка за кандидатиране за президент”, съобщи тя.

Караянчева още веднъж отхвърли концепциите на Радев за промени в Изборния кодекс.

„ Има единствено месец и половина до актуалните избори. Такива огромни промени се вършат в продължение на година преди този момент, разискват се. Много от нещата, които бяха наранени в консултациите при президента, са тематики, които са работени в годините. Имаме ясна позиция и тези по тях. Не можем да предпочетем гласуването по пощата в случай, че има толкоз доста неизвестни”, счита ръководителят на Парламента.

Съпартиецът й и заместник-външен министър Георг Георгиев изрази изненада от поръчката на Радев. „ Смятах, че той ще признае дълбоките неточности, които позволи, изключителното разделяне на нацията, което насади. И в последна сметка ще каже, че няма да се кандидатира за нов мандат”, счита той.

Още при започване на януари от Движение за права и свободи изрично обявиха, че избират нов държавен глава. „ Трябва да изберем същински обединител на нация, а не партиен представител, конкурент и съпротива. Просто разединител”, съобщи тогава водачът на партията Мустафа Карадайъ.

В писмо до медиите Веселин Марешки попита какво е приключил Румен Радев през първия си мандат, с цел да желае още веднъж доверие.

Мая Манолова разгласи, че поддържа кандидатурата на Румен Радев за нов мандат.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР