class=first-letter-big>П редстои съществено затопляне на времето през следващите дни. Ще

...
class=first-letter-big>П редстои съществено затопляне на времето през следващите дни. Ще
Коментари Харесай

Задава ли се пролетта, какво прогнозира климатолог

class= " first-letter-big " > П редстои значително стопляне на времето през идващите дни. Ще ни се коства, че пролетта идва. Но до пролетта има цялостен месец.

Това предвижда в предаването климатологът Симеон Матев.

"Очаква се през март температурите да са близки до нормалните. До средата на месеца ще е по-хладно, а след 15 март ще е по-топло ", сподели още той.

"Близките десетина дни ще са изсъхнал интервал, в който няма да вали. След 8-10 март обаче се чака сняг ", уточни климатологът.
class= " label-num " >
Максималните температури в страната в неделя ще са най-вече сред 5° и 10° ,

заяви за "Фокус " дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Георги Цеков. През деня ще е съвсем без превалявания, а след обяд и облачността ще се раздра и намалее. Ще се задържи съвсем безшумно.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна, след пладне ще намалее до най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб от източната четвърт. Максимални температури на въздуха 6°-8°, почти колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще e най-вече 2 бала.

Над планините облачността ще е забележителна и на обособени места преди обяд ще прехвърча слаб сняг. След обяд над масивите от Западна България облачността ще намалее. Вятърът ще е слаб от югозапад, по най-високите елементи от изток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към 0°.

В началото на новата седмица бързо ще се затопли. Ще доминира слънчево време. Сутрин тук-там в равнинната част от страната ще има ниска облачност, понижена видимост и мъгли. Временни нараствания на облачността, най-вече междинна и висока, ще има над Източна България в сряда.

През първите дни ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, в сряда - североизточен; тогава и дневните температури едва ще се намалят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР