class=first-letter-big>П редседателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира в

...
class=first-letter-big>П редседателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира в
Коментари Харесай

Възможно ли е видеонаблюдение при броенето на бюлетините

class= " first-letter-big " > П редседателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова разяснява в предаването „ Здравей, България” по идните парламентарни избори и въпросът за снимането на броенето на бюлетините.

„ Обсъждахме Изборния кодекс преди няколко месеца, през октомври, тогава нямаше сходни оферти. Освен аргумента за липса на интернет връзка във всички обитаеми места на територията на страната, в които има изборни секции, аргументът че изборите могат да бъдат следени, следени и транспарантни сега на отчитането на бюлетините, са текстовете от Изборния кодекс, в които е написано, че в секционните комисии има представители на всички парламентарно показани партии, има покровители, има наблюдатели”, изясни тя.

„ Аз не мога сама да взема решение за това да се промени Изборният кодекс няколко месеца преди изборите. Това решение би трябвало да го вземе парламентарната зала. Мога да изкажа своето мнение във връзка с това, че в предходните години симптом на неприятна парламентарна процедура е да се трансформира Изборният кодекс и разпоредбите за изборите директно преди изборите . Това също ще сътвори усещане и ще разреши да се внушава, че изборите няма да са почтени и коректни”, безапелационна е Дариткова.

„ Внушението за това, че изборният развой не може да бъде отразяван правилно и че са вероятни някакви операции единствено в допълнение ще откаже българските жители да вземат участие в него. Ангажимент на нас парламентаристите, на всички партии и институции е да обясняваме настоящото законодателство и да обясняваме за какво операции на равнище отчитане на гласове не са вероятни. Едно такова в допълнение деяние, което сега не би могло да бъде решено, съгласно моите показа за законодателство, няма по никакъв метод да облекчи и да разреши в действителност изборите да бъдат регистрирани коректно”, добави ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Относно възможните обединения, в които би могла да се включи партия ГЕРБ Даниела Дариткова съобщи: „ Ние нямаме врагове, имаме съперници. Може да се търси консенсус по доста въпроси ”.

„ България в обстановка на рецесия се нуждае от единение и виновни решения. Ние нямаме врагове, имаме съперници. Смятаме, че може да се търси консенсус по доста въпроси. Безпринципни обединения в никакъв случай не сме правили и няма да вършим.

Винаги сме държали обединенията, които вършим да са въз основата на единение в програмата и на основаване на обща стратегия за ръководство. Доказали сме, че сме задоволително виновни и кардинални. Търсим опция да одобряваме решения и да носим отговорност и като независима политическа сила”, сподели още тя.

„ Ще изчакаме волята на гласоподавателите. На този стадий имаме решение да не се коалираме с Българска социалистическа партия. Няма категорично такова решение за Движение за права и свободи . Водим диалози само със Съюз на демократичните сили, с които можем да се явим дружно на изборите, тъй като нашите политически стратегии и европейско-политическо семейство съвпадат”, уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Целия диалог чуйте във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР