class=first-letter-big>П равилният избор на храна е една от първите стъпки,

...
class=first-letter-big>П равилният избор на храна е една от първите стъпки,
Коментари Харесай

За силен имунитет - яжте тези храни

class= " first-letter-big " > П равилният избор на храна е една от първите стъпки, които би трябвало да предприемете, в случай че желаете да сте здрави и да поддържате имунната си система мощна.

Ако търсите благоприятни условия по какъв начин да предотвратите появяването на простуда, грип и други сходни положения, първата ви стъпка би трябвало да бъде изборът на потребна и богата на витамини храна.

направи лист с храните, които ще ви оказват помощ да поддържате мощен своя имунитет.

Цитрусови плодове

Когато се почувстват зле множеството хора се насочват напряко към приема на витамин C. Тъй като е известно, че той оказва помощ за построяването на имунната система.

Смята се, че витамин C усилва производството на бели кръвни кафези, които са основни за битката с инфекциите.

Почти всички цитрусови плодове са с високо наличие на витамин C. Лесно може да приемате своята доза витамин C, в случай че всеки ден консумирате обичания си цитрусов плод.

Червени чушки

Ако смятате, че цитрусовите плодове съдържат най-вече витамин С от всеки плод или зарзават помислете още веднъж. Червените чушки съдържат съвсем 3 пъти повече витамин С в сравнение с портокала. Те също са богат източник на бета каротин.

Освен че покачва имунната ви система, витамин С може да ви помогне да поддържате здрава кожата си. Бета каротинът, който тялото ви трансформира във витамин А, оказва помощ да поддържате очите и кожата си здрави.
 class= " image-source " > Източник: iStock
Броколи

Броколите ви зареждат с витамини и минерали. Те са богати на витамини А, С и Е, фибри и доста други антиоксиданти. Броколите са един от най-здравословните зеленчуци, които можете да сложите в чинията си.

Ключът към запазването на свойствата на този зарзават е да преминат допустимо най-слаба термична обработка. Приготвянето на пара е най-хубавият метод да запазите повече хранителни субстанции в храната.
 class= " image-source " > Източник: iStock/Getty Images
Чесън

Чесънът се среща в съвсем всяка кухня в света. Добавя страховит усет към храната и е наложителна добавка за вашето здраве.

Ранните цивилизации признават свойствата на чесъна в битката с инфекциите. Той също може да забави втвърдяването на артериите и има аргументи да се има вяра, че оказва помощ за намаление на кръвното налягане.

Имунните стимулиращи свойства на чесъна идват от мощната централизация на сярни съединения, като алицин.
class= " label-num " >
Джинджифил

Когато човек се почувства изнемощял или усеща, че се разболява постоянно стартира да приема джинджифила под друга форма. Джинджифилът може да помогне при признаци на възпалено гърло и възпалителни процеси, както и при гадене.

Джинджифилът може също да отслаби възприятието на хронична болежка. Може да се възползвате от всички свойства на това растение и да го употребявате като превантивна мярка преди да се почувствате отпаднали. Добавете настърган или на части джинджифил към всекидневния си чай.

Спанак

Спанакът е в листата освен тъй като е богат на витамин С - той също има голям брой антиоксиданти и бета каротин, които по едно и също време могат да усилят способността на имунната система да се бори с инфекциите.

Подобно на броколите, спанакът е най-здравословен, когато се готви допустимо минимум, с цел да резервира питателните си субстанции.

Кисело мляко

Потърсете елементарни кисели млека и избягвайте потреблението на млека цялостни с изкуствени оцветители и цялостни със захар. Вместо това можете да подсладите елементарното кисело мляко със здравословни плодове или мед.

Киселото мляко също може да бъде превъзходен източник на витамин D, който оказва помощ за контролиране на имунната система и се счита, че покачва естествената отбрана на нашето тяло против заболявания.
 class= " image-source " > Източник: iStock/Getty Images
Бадеми

Що се отнася до предотвратяването и битката с настинките, витамин Е има наклонност да отстъпва на витамин С. Този мощен антиоксидант обаче е основен за хубавичко имунна система.

Това е мастноразтворим витамин, което значи, че изисква съществуването на мазнини, с цел да се усвои вярно. Ядките като бадемите са цялостни с витамин и също имат здравословни мазнини.

Още забавни видеа вижте в канала на Vbox7
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР