class=first-letter-big>П ет месеца след разследването на NOVA, Районна прокуратура в

...
class=first-letter-big>П ет месеца след разследването на NOVA, Районна прокуратура в
Коментари Харесай

Прокуратурата потвърди за фалшивата диплома на общински експерт

class= " first-letter-big " > П ет месеца след следствието на NOVA, Районна прокуратура в Пловдив удостовери - Десислава Йорданова няма приключена степен „ бакалавър “ за висше обучение. За подправената „ магистърка “ разказахме в детайли в " ".

Според наблюдаващия случая прокурор има осъществено закононарушение и Йорданова е употребила неистинен документи съзнателно и съзнавайки това. Само че тя няма да понесе отговорност за дейностите си и против нея няма да бъде формирано дело. Прокуратурата приключва преписката против нея поради изтекла отминалост.

Защо се стигна до отвод за формиране на досъдебно произвеждане? От постановлението излиза наяве, че даже и в хода на следствието на "Икономическа полиция " и Районна прокуратура Десислава Йорданова за следващ път е пробвала да изопачи истината. Пробвала е да и бъде издадена тапия за приключена степен „ бакалавър “ от ПУ “ Паисий Хилендарски “ - филиал Кърджали. Оттам и преди в формален документ до екипа ни изрично потвърдиха, че такава студентка те в никакъв случай не са имали и не е приключила никаква компетентност в Пловдивския университет.

И все пак в хода на следствието, Йорданова два пъти е ходила до филиала в Кърджали, с цел да изиска копие на тапия, каквато неколкократно от управлението ѝ обяснили, че не съществува.

Съвсем предстоящо и очевидно посъветвана от адвокати, дамата твърди също, че въпросната служебна записка, за която ви обяснихме в детайли, не е подписана от нея и импортирана за кандидатстване в Медицинския университет. Нещо повече: в никакъв случай не е виждала подобен документ, е посочено още в прокурорското разпореждане.

По време инспекцията прокуратурата изненадващо удължи периода за следствие с два месеца, а близки до Десислава Йорданова се пробваха да предложат рушвет на екипа ни „ с цел да мълчим и да спрем да ровим по случая “. Анулирана бе и дипломата за „ магистър “ на Йорданова от Академичния съвет към Медицинския университет –Пловдив, без значение, че е издържала всички настоящи изпити по специалността „ Здравен мениджмънт “. Отстранена бе и от поста, който заемаше в Община "Родопи ".

Като основен специалист в отдел „ Образование “, Десислава Йорданова до последно твърдеше, че има приключено висше обучение степен “бакалавър “ и даде обещание да показа пред медиите подобен документ. Обеща и да съди екипа ни, откакто институциите си свършат работата. В случая прокуратурата удостовери истинността на нашето следствие и показаните от екипа ни обстоятелства. Въпреки това обаче, отхвърли да образува досъдебно произвеждане. И по този метод Йорданова няма да изтърпи никакво наказване, по тази причина че е заемала разнообразни апетитни постове през последните 10 години с обучение, което няма.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР