class=first-letter-big>Н ови над 200 камери влизат в борбата с войната

...
class=first-letter-big>Н ови над 200 камери влизат в борбата с войната
Коментари Харесай

Нови 200 камери ще дебнат за нарушения по светофарите в София

class= " first-letter-big " > Н ови над 200 камери влизат в битката с войната на пътя в София. Става въпрос за уредите, които сега наблюдават единствено за трафика от светофарите. Те обаче към този момент ще бъдат свързани със столичния КАТ, с цел да могат да се постановат наказания.

В момента системата минава през заключителен тестови интервал и се чака да стартира работа напълно скоро .

След това в Центъра за ръководство на трафика, ще стартират автоматизирано да изпращат клипове с нарушавания на разпоредбите за придвижване към столичната полиция.

Проверка на откри над 10 нарушавания за минути на основното кръстовище до Софийския университет. Повечето водачи не престават напряко от лентата за десен завой. Същото нарушаване виждаме и на различен бул. в центъра – „ Мария Луиза”. Тук минават и на алено. И в случай че през днешния ден никой от тези извършители няма да бъде глобен, до седмици това ще бъде допустимо посредством камерите на светофарите.

Първо ще стартират да се засичат нарушителите по трамвайните релси и правите, неразрешени за леки коли .

Системата на Столична община е подготвена да бъде обвързвана с тази на полицията.

„ Идеята е всичко да става автоматизирано. Камерите снимат, изпращат информацията към системата на Министерство на вътрешните работи и тя също толкоз автоматизирано издава съответните нарушавания, без да има никаква човешка намеса”, разяснява Димитър Петров, шеф на Центъра за ръководство на трафика, Следствен отдел към окръжна прокуратура.

В същото време се разискват промени за понижаване на случаите и в останалите обитаеми места в страната.

„ Основно ще се акцентира на одитите по пътна сигурност. Общините и стопаните на пътя ще могат да си набележат ограничения за обезопасяване на своите участъци”, сподели Росен Рапчев, представител на Държавна организация за сигурност на придвижването на пътя.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР