class=first-letter-big>Н амалиха присъдата на Алексей Навални с месец и половина,

...
class=first-letter-big>Н амалиха присъдата на Алексей Навални с месец и половина,
Коментари Харесай

Намалена присъда и глоба за Алексей Навални

class= " first-letter-big " > Н амалиха присъдата на Алексей Навални с месец и половина, само че съдът му наложи санкция от 850 000 рубли по друго дело.

Руски съд призна през днешния ден главния критик на Кремъл Алексей Навални за отговорен по обвиняване в накърняване на положителното има на деец от Втората международна война и постанови опозиционерът да заплати санкция от 850 000 рубли (около 11 500 долара), предадоха международните организации.

Прокуратурата изиска подсъдимият да заплати санкция от 950 000 рубли и настоя условно наказване на Навални да бъде сменено с ефикасна присъда затвор, показва Франс прес.

"Навални е направил закононарушение ", съобщи арбитър Вера Акимова, прочитайки решението си.

Опозиционерът беше упрекнат в разпространение на лъжлива и оскърбителна информация за деец, защитил във видеоклип от пропагандна акция през лятото на предходната година референдум, който ускори пълномощията на съветския президент Владимир Путин.

В изявления в обществените мрежи Навални назова участниците в клипа "срам за нацията " и "предатели ". Той отхвърли обвиняванията в клюка и ги дефинира като част от напъните на управляващите да го омаловажат и очернят, напомня Асошиейтед прес.



Преди това съветското правораздаване удостовери в апелативен развой присъдата на опозиционера Алексей Навални за стопански закононарушения - отнемане от независимост за близо три години, превърната от условна в ефикасна за нарушаваме на мярка за неотклонение подписка, предадоха международните организации.

Съдията Дмитрий Балашов обаче понижи присъдата с месец и половина и критикът на Кремъл в последна сметка ще би трябвало да лежи в пандиза две години и половина.

На процеса по това дело Навални не се призна за отговорен и съобщи, че присъдата му е политически стимулирана.

Той реагира със саркастична забележка на решението на съда.

"Намалиха присъдата с месец и половина. Страхотно! ", сподели той от оградената със стъклени панели зона в правосъдната зала.

Миналия месец Навални се върна в Русия от Германия, където се възстановяваше след съвсем съдбовно отравяне през август 2020 година.

Той сподели, че не е можел да се явява пред управляващите за наложената му подписка предходната година, защото по това време се е лекувал в Германия.

"Не желая доста да се лаская, само че целият свят знаеше къде съм. Веднага откакто се възвърнах, купих самолетен билет и се прибрах вкъщи ", съобщи той пред съдията.

Навални сподели, че не съжалява, че се е върнал в Русия, а вярата му в Бог го е подкрепяла.

"Защитата му ще внесе касационна тъжба против днешното правосъдно решение ", заяви юристът му Вадим Кобзев. "Навални, който държат в следствен изолатор, може да бъде пратен в лагер още през днешния ден ", добави юристът.

Навални е упрекнат в клюка против деец от Втората международна война, взел участие във видео в поддръжка на миналогодишната конституционна промяна, която ще разреши на президента Владимир Путин да се кандидатира за още два мандата в Кремъл след 2024 година.

Арестът и осъждането на опозиционера доведоха до митинги в цялата страна. Поддръжниците му обаче показаха, че към този момент няма да организират огромни демонстрации до пролетта.



Външните министри на над 12 страни членки на Европейския съюз ще се срещнат в неделя в Брюксел с двама съратници на съветския опозиционер Алексей Навални.

Това заяви през днешния ден литовското министерство на външните работи, съобщи Франс прес.

Срещата ще се състои в навечерието на министерско заседание на Европейски Съюз, планувано за понеделник за разискване на възможни нови европейски наказания против Русия.

"Имаме потребност от информация за действителното състояние на съперниците на режима в Русия ", съобщи за Агенция Франс Прес литовският външен министър Габриелюс Ландсбергис.

Литва "пое самодейността да провежда среща с фигури от съветската съпротива в Брюксел ", защото е по-добре да се събират сведения непосредствено, от първа ръка, изясни той.

В срещата ще вземат участие живеещият в Литва Леонид Волков, координатор на районната мрежа на Навални, и Иван Жданов, различен непосредствен помощник на опозиционера.

Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел предложи на 9 февруари нови наказания след обидата, претърпяна при посещаване в Москва миналата седмица, по време на което бяха експулсирани трима европейски дипломати. Визитата му бе отдадена по-специално на случая Навални, само че съветските управляващи оповестиха за неприемливи настояванията на европейски водачи опозиционерът, хвърлен в пандиза, да бъде освободен.

Очаква се Борел да показа оферти за наказания на външните министри от Европейски Съюз на съвещанието им в понеделник в Брюксел.

За нови наказания упорстват по-специално балтийските страни и Полша.

Привържениците на Навални желаят Европейски Съюз да глоби олигарсите, които съгласно тях пазят съветския президент Владимир Путин и поддържат финансово неговия режим.

"На срещата на външните министри в понеделник се чака да бъде реализирано политическо съглашение за отговора, който ще даде Европейски Съюз на събитията, свързани с Навални ", съобщи за Агенция Франс Прес дипломатически източник от Европейски Съюз.

"Съставянето на лист с авторитетни персони, близки до Кремъл, против които може да бъдат наложени глобите, е в последната си фаза ", добави източникът.

Отношенията сред Европейски Съюз и Русия, без друго напрегнати след анексията на Крим през 2014 година и спора в Източна Украйна, се утежниха още повече след ареста на Алексей Навални и наложената му присъда от две години и осем месеца затвор, когато опозиционерът се върна в Русия след лекуване в Германия заради отравяне през август в Сибир.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; color: rgb(0, 0, 0); font-family: FiraSans; font-size: 19px; " >

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР