class=first-letter-big>К ЕВР разреши на "Еврохолд" да купи 67% от капитала

...
class=first-letter-big>К ЕВР разреши на "Еврохолд" да купи 67% от капитала
Коментари Харесай

КЕВР разреши "Еврохолд" да купи 67% от капитала на ЧЕЗ

class= " first-letter-big " > К ЕВР позволи на "Еврохолд " да купи 67% от капитала на ЧЕЗ. Това от от енергийния регулатор.

Комисията за енергийно и водно контролиране одобри Решение за предоставяне на позволение на "ЧЕЗ " а. с. да се разпореди с притежаваните от него 67% от акциите от капитала на "ЧЕЗ Разпределение България " АД, като ги продаде и трансферира на сдружението от групата "ЕВРОХОЛД БЪЛГАРИЯ " АД - "Ийстърн Юропиън Електрик Къмпъни " б. в., се показва в известието.

Съгласно Закона за енергетиката КЕВР позволява покупко-продажби по предписание с дялове и акции, представляващи повече от 20% от капитала на търговски сдружения, които реализират лицензионна активност по транспорт и систематизиране на електрическа, топлинна сила или природен газ, с оглед гарантиране сигурността на доставките, отбраната на националната сигурност и публичния ред.

Комисията се произнася след влизането в действие на всички други нужни позволения и утвърждения, свързани със покупко-продажбите.

В хода на формираното административно произвеждане по подаденото от "ЧЕЗ " а. с. заявление, Комисията се произнесе въз основа на постъпили мнения от Министерство на вътрешните работи, Държавна организация "Разузнаване ", Държавна организация за национална сигурност, Министерството на енергетиката и Комисията по финансов контрол.

Решението предстои на обжалване пред Административен съд София-град в 14-дневен период.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР