class=first-letter-big>К азусът с блокирането и последвалата изолация на американския президент

...
class=first-letter-big>К азусът с блокирането и последвалата изолация на американския президент
Коментари Харесай

Меркел обяви блокирането на Тръмп за "проблематично"

class= " first-letter-big " > К азусът с блокирането и последвалата изолираност на американския президент Доналд Тръмп от обществените мрежи доближи и европейските водачи. Говорител на Ангела Меркел разгласи пред Reuters, че немският канцлер намира блокирането на Тръмп за "проблематично ".

"Правото на независимост на мнение е от фундаментално значение. С оглед на това канцелрът счита, че е проблематично, че профилите на президента са блокирани за непрекъснато ", споделя представителят на Меркел.

Френското държавно управление също поддържа позицията на Меркел. Министърът Клемент Бюн разгласи, че е "шокиран " от действието на Twitter, оповестява Bloomberg. "Това би трябвало да е решение на жителите, а не на изпълнителен шеф. Трябва да има социална регулация на онлайн платформите ", споделя той.

Неговият сътрудник, финансовият министър на Франция Бруно Льо Мер съобщи, че страните би трябвало да контролират, а не "дигиталната олигархия ". Други европейски водачи също се оповестиха срещу дейностите на обществените мрежи.

В коментар за Politico еврокомисарят Тиери Бретон също остро подлага на критика дейностите на Twitter. "Фактът, че изпълнителен шеф може да изключи високоговорителя на президента на Съединени американски щати без никакви инспекции и баланс, е замайващ. Това освен удостоверява властта на тези платформи, само че и демонстрира дълбоките недостатъци в метода, по който нашето общество е проведено в цифровото пространство ", написа Бретон.

Британският здравен министър Мат Ханкок също се причисли към рецензиите. Според него дейностите на обществените мрежи демонстрират, че ИТ колосите "правят публицистични решения " и това повдига въпроси по какъв начин да бъдат контролирани. "Видимо е, че те избират кой може и не може да има глас в техните платформи ", споделя Ханкок пред БиБиСи.

Реакциите на политическите водачи се отразиха и на акциите на Twitter. В понеделник те се намалиха с към 7%. Основното терзание на вложителите се оказа точно, че сходни дейности може да предизвикат по-бързи и съществени регулации върху ИТ фирмите.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР