class=first-letter-big>И ззеха картини и графики от апартамента на Васил Божков,

...
class=first-letter-big>И ззеха картини и графики от апартамента на Васил Божков,
Коментари Харесай

Иззеха картини и графики от апартамента на Васил Божков

class= " first-letter-big " > И ззеха картини и графики от жилището на Васил Божков, в който живее брачната половинка му Елена Динева. Това излиза наяве от известие на прокуратурата.

В него се споделя следното:

Продължават дейностите на Специализирана прокуратура по следствието по досъдебно произвеждане, по което обвинени са и лицата В.Б. и Е.Д. В хода на осъществените претърсвания в жилище и други пространства, употребени от двамата, са конфискувани 1418 картини и 45 графики.

Сред творбите на изкуството са и такива на известни български създатели като Владимир Димитров-Майстора, Дечко Узунов, Генко Генков, Константин Щъркелов, Димитър Казаков-Нерон, Светлин Русев и други

Иззетите художествени произведения са предадени за предпазване на Националната художествена изложба при съблюдаване на одобрените правила и обезпечена защита от органите на Министерство на вътрешните работи.

През 2020 година от постройката на ул. "Васил Левски ", както и от офис на ул. "Московска ", бяха конфискувани и предадени за предпазване в Националния исторически музей и 6 778 бр. предмета, притежаващи белезите на движими културни полезности.

Прокуратурата даде и фотоси на част от конфискуваните творби на изкуството:
class= " label-num " >
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР