class=first-letter-big>И змама с хранителна добавка, представяна като чудодейно лекарство, с

...
class=first-letter-big>И змама с хранителна добавка, представяна като чудодейно лекарство, с
Коментари Харесай

Измама с реклама на лекарство

class= " first-letter-big " > И змама с хранителна добавка, представяна като чудодейно лекарство, с потребление на името на един от известните ни кардиолози. Мнимите търговци откраднали фотографията и биографията на доцент Сотир Марчев, който е шеф на Клиниката по кардиология към Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи. Измислили даже и подправено обстойно изявление с него, в което сякаш популяризира чудодейните свойства на въпросния препарат. Доцентът е подал тъжба в полицията, оповестява.

„ Интернет измамници разгласяват мои фотоси, моята същинска биография, последвана от дълго подправено изявление, в което се популяризира препарат за разчистване на кръвоносните съдове. То цели да накара читателите да си купят това лекарство”, изясни доцентът.



Доц. Марчев изрично съобщи, че не е давал сходно изявление, както и че не познава препарата, който сякаш популяризира.

„ Сигнализирал съм съответните органи и до момента в който те стигнат до дъно, нашата обща цел е да предупредим доверчивите хора да не си дават парите”, уточни доцент Марчев.

Кардиологът изясни, че пациенти са почнали да го търсят, с цел да се уверят дали информацията за препарата е истина.

„ Поуката от това е да не стартирате нови медикаменти, преди персонално да се консултирате с вашия доктор. Нови лекарства се стартират единствено след консултация”, акцентира доцент Марчев.



Той разясни, че няма визия какъв е препаратът, под който е поставена неговата биография. Допълни, че това не е първият случай, в който популяризират лекарство от негово име.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР