class=first-letter-big>Х ерцогът на Единбург е претърпял успешна интервенция заради съществуващо

...
class=first-letter-big>Х ерцогът на Единбург е претърпял успешна интервенция заради съществуващо
Коментари Харесай

Принц Филип претърпял интервенция на сърцето

class= " first-letter-big " > Х ерцогът на Единбург е претърпял сполучлива намеса поради съществуващо сърдечно заболяване, заяви Бъкингамският замък, представен.

Дворецът съобщи, че херцогът ще остане в болница за лекуване, отмора и възобновяване в продължение на няколко дни. 99-годишният принц Филип към този момент е прекарал 16 нощи в болница.

Той се лекувал от зараза и в понеделник е изместен в болничното заведение "Свети Вартоломей " в Лондон за проучвания и наблюдаване на положението на сърцето му.

Бъкингамският замък съобщи, че процедурата е извършена в сряда, написа "Фокус ".

През 2011 година принц Филип е откаран в болница с хеликоптер от Сандрингам, откакто е получил болки в гърдите, до момента в който кралското семейство се приготвя за Коледа, след което му е бил подложен стент

Херцогът, който навършва 100 години през юни, пътува с кола от Уиндзор до болничното заведение "Крал Едуард VII " в Мерилбоун, централен Лондон, като защитна мярка, откакто се почувства зле. Точната причина за първичното му приемане не беше разкрита, само че е била обвързвана с ковид.
class= " label-num " >
В понеделник Бъкингамският замък разгласи, че херцогът е изместен в Бартс с кола за спешна помощ.

Болницата "Свети Вартоломей " в Лондон е болница на Националната здравна система и в нея се намира най-голямото профилирано сърдечно-съдово звено в Европа.
 class= " image-source " > Източник: Getty Images/Guliver
Цялото кралско семейство и чиновниците се молят за принц Филип, показа във вторник източник от двореца пред в. "Дейли Мирър ".

Всички старания през последните 11 месеца били ориентирани към това да се опазят кралицата и брачният партньор й в пандемията от новия ковид, само че настроението на всички било помрачено, когато станало ясно, че принц Филип няма скоро да се прибере вкъщи, споделил източникът.

Кралица Елизабет II и херцогът на Единбург се изолираха в замъка Уиндзор отвън Лондон поради пандемията от пролетта на предходната година, напомня Българска телеграфна агенция. Кралицата, която е на 94 години, остана там и продължава да извършва уговорките си.

От Бъкингамския замък разпространиха в понеделник вечерта видеозапис от виртуалното й присъединяване предходната седмица в церемонията по откриването на скулптура в Австралия.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР