class=first-letter-big>Г ръцките медицински власти започнаха да правят бързи тестове за

...
class=first-letter-big>Г ръцките медицински власти започнаха да правят бързи тестове за
Коментари Харесай

Масово тестване на шофьорите на тежкотоварни автомобили на "Кулата"

class= " first-letter-big " > Г ръцките медицински управляващи започнаха да вършат бързи проби за COVID-19 на всички влизащи в страната водачи на товарни коли. Тестването се прави на На Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата-Промахон ".

Всеки товарен автомобил изчаква към 10-15 минути до излизане на резултата от теста на водача.

Досега бързи проби на влизане в Гърция се правеха единствено на влизащи с леки коли и рейсове, споделя

През нощта гръцките управляващи анулираха това предписание, с цел да може опашката да се размине. От 7 часа тази заран тестванията още веднъж се изискват.

"Не мърдаме и стоим тук по часове. Нощният кулоар не може да бъде заловен от всеки ", описват водачи пред

От водачите на товарни коли се изисква и запълнен формуляр за пътешестване и получен QR код, осведомиха от "ГД "Гранична полиция ".

Междувременно на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата-Промахон " българските жители, пътуващи с леки коли и рейсове, би трябвало да показват и негативен PCR тест за COVID-19, изработен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, авансово запълнен формуляр за пътешестване и получен QR код. Те ще бъдат под 7-дневна карантина на посочения във формуляра адрес. Тази мярка ще се ползва до 08.03.2021 година На карантина не подлежат лицата, които работят в пограничната зона и се завръщат в границите на 24 часа, само че те би трябвало да показват документ за работа.

Още по тематиката вижте във видеото нагоре.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР