class=first-letter-big>Г оворител на Европейската комисия днес потвърди, че е бил

...
class=first-letter-big>Г оворител на Европейската комисия днес потвърди, че е бил
Коментари Харесай

Скандал с ЕК, оказвала е натиск за ковид-ваксините

class= " first-letter-big " > Г оворител на Европейската комисия през днешния ден удостовери, че е бил оказван "административен ", само че не и "политически " напън над Европейската организация по медикаментите за по-бързо утвърждение на имунизациите против ковид-19, оповестява Българска телеграфна агенция.

"Независимостта на организацията в никакъв случай не е била поставяна под въпрос ", добави представителят, само че добави, че към момента не е известно дали имунизираните могат да продължат да предават вируса на други хора.

Говорителят уточни, че до момента от "Пфайзер " не са предоставени доказателства, че е безвредно срокът сред слагането на две дози от тяхната имунизацията да бъде продължен.

Наскоро европейската лекарствена организация предложи периодите, посочени в листовката на имунизацията, да бъдат спазвани.

Що се отнася до абсурда с решението част от управлението на Европейската комисия да пътува предходната седмица до Лисабон във връзка португалското председателство на Съвета на Европейски Съюз, представителят уточни, че това е било "съществена активност ".



Той означи, че няма определение за "съществена активност " и комисията сама преценя кои служебни пътувания да се осъществят в епидемиологични условия.

Трима от пътувалите до Лисабон еврокомисари, за които е преценено, че са били в стеснен контакт със инфектиран португалски министър с позитивен тест за ковид-19, са сложени под карантина.



Пътуването до Лисабон е било "съществена задача ", обвързвана с "началото на доста значимо председателство ". Говорителят добави, че еврокомисарите би трябвало да пътуват, тъй като "имат работа по ръководството на рецесията " и ги съпостави със чиновниците от първа линия. Решението е взето съгласно политическите условия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР