class=first-letter-big>Д ори в най-южната точка на Аржентина околната среда е

...
class=first-letter-big>Д ори в най-южната точка на Аржентина околната среда е
Коментари Харесай

Каква опасност грози бебетата пингвини

class= " first-letter-big " > Д ори в най-южната точка на Аржентина околната среда е нечиста с пластмасови боклуци. Те са си проправили път до гнездата на пингвините, описват в ново видео на канала във.

Бебетата пингвини са сладки, само че те би трябвало да споделят гнездото си с нежелателен завоевател - пластмасов боклук от морето.

"90 % от гнездата съдържат пластмасови боклуци, такива се откриват и в стомасите и екскрементите на животните. Морските течения и ветровете придвижват пластмасата тук-там, за които бихте помислили, че не са наранени от човешка активност ", споделя Андреа Рая Рей от Austral Center of Scientific Research.

Биологът учи пингвините тук от повече от 20 години. Замърсяването с пластмаса не е единственият проблем. Повишаването на температурата на морето визира морските хранителни вериги. Пингвините би трябвало да прекарват по-дълго време в морето, търсейки храна, оставяйки дребните си уязвими за хищници като чайки.

Андреа Рая Рей се надява, че почистванията на плажа, както и мониторингът на нейния екип върху водните нелетящи птици, ще оказват помощ да се защитят пингвините и техният хабитат.

Пингвините са пазители на океана. Те също са индикатор за това какъв брой здрави са морските екосистеми. Проучването на приема им на храна, какъв брой надалеч плуват, с цел да открият тази храна, и степента на размножителната им дарба ни разрешава да забележим по какъв начин се оправят тези подвластни от океана типове.

По този метод пингвините могат да продължат със своите лудории!

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР