class=first-letter-big>Д оналд Тръмп заяви, че няма планове да прави нова

...
class=first-letter-big>Д оналд Тръмп заяви, че няма планове да прави нова
Коментари Харесай

Ще прави ли Тръмп нова партия

class= " first-letter-big " > Д оналд Тръмп съобщи, че няма проекти да прави нова партия, казвайки по време на конференция на консерваторите във Флорида, че това би разделило републиканския избор.

В първата си тирада откогато демократът Джо Байдън го смени на поста в Белия дом, някогашният президент на Съединени американски щати обаче загатна, че

може още веднъж да се кандидатира за държавен глава през 2024 година

Доналд Тръмп също така предложи серия от промени в изборната система на Съединени американски щати, измежду които ограничение на гласуването отвън изборните секции и на дните, в които американците могат да гласоподават, заяви Ройтерс.

Смята се, че националната акция на демократите да стимулират черни гласоподаватели и младежи да се записват, както и отводът на Тръмп да призове поддръжниците на републиканците да гласоподават отсъствено, са съдействали за загубата на Тръмп на изборите на 3 ноември с към 7 милиона гласа.

В Орландо някогашният президент съобщи, че

изборният ден би трябвало да бъде единствено един ,

а не поредност от дни, които водят до действителната дата на изборите. „ Трябва да има основателна причина някой да гласоподава отвън секциите”, сподели Тръмп.

Той също предложи анулация на гласуването по пощата, както и условие гласоподавателите да показват документ за идентичност, когато гласоподават персонално, и универсална система за засвидетелствуване на подписа, когато гласоподават отвън секциите.

Речта на Тръмп е на фона на напъните на Републиканската партия да промени изборните закони след загубата си на изборите за президент и за Сенат през 2020 година Десетки републикански конгресмени внесоха

законопроекти за ограничение на методите на гласоподаване в разнообразни щати из цялата страна .

Тръмп сподели още, че републиканците би трябвало да се борят твърдо против нов законопроект, който включва наредба, че изборните региони за Конгреса ще бъдат определяни от самостоятелни комисии, вместо от законодателните органи на щатите. „ Това страшилище би трябвало да бъде спряно”, съобщи Тръмп.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР