class=first-letter-big>Д нес норвежката компания за мобилни разплащания „” официално стъпи

...
class=first-letter-big>Д нес норвежката компания за мобилни разплащания „” официално стъпи
Коментари Харесай

Революционна норвежка компания дойде в България

class= " first-letter-big " > Д нес норвежката компания за мобилни разплащания „ ” публично стъпи на българския пазар.

Денят не е определен инцидентно. Празникът на дамата 8 март е точният миг, съгласно Даниел Р. Дьодерлайн - основен изпълнителен шеф и създател на „ Settle”.

„ Избирайки да стартираме бизнеса си в България навръх Деня на дамата не е случайност, а целеустремен избор, тъй като равноправният достъп до финансови услуги и включването на всички е извънредно значимо за нас”, уточни Дьодерлайн и акцентира, че 60% от Борда на шефовете на „ Settle” са дами, както и 30% от личния състав на компанията, която към този момент оперира на 22 пазара в Европа.

Какво съставлява „ Settle” и за какво стъпването на компанията в България е значима вест? На процедура това е един от най-лесните способи за изпращане и приемане пари.

„ Settle” е пионер и е в основата на скандинавската гражданска война в региона финтех услугите за цифрови и мобилни разплащания през последното десетилетие.

Това леко мобилно приложение трансформира метода, по който действа финансовата система в Норвегия.

Регистрацията става извънредно елементарно, без дългия развой на идентификация, характерен за банковите сметки и е изцяло безвъзмездна. След това няма скрити такси и отговорности. Няма условие за преводи над избрана сума. Не е нужна банкова сметка, макар че такава може да бъде асоциирана с акаунта.

Щом потребителят се записва може да стартира да превежда и получава пари неотложно, като приложението разрешава за задачата да се употребява описът с контактите в телефона.

Такси и то, съгласно Дьодерлайн не високи, се начисляват единствено върху транзакциите.

От позиция на бизнеса има доста принадлежности за самообслужване. Фирмите нямат потребност от спомагателен хардуер. И както и потребителите могат да стартират транзакциите незабавно след инсталирането на приложението.

Акаунтът в „ Settle”, с изключение на, че е безвъзмезден и сигурен, е ръководен под надзора на норвежките финансови регулатори. Показателно за тяхната успеваемост е, че Норвегия е страната с най-ниска корупция в света, акцентира Дьодерлайн.

„ Искаме хората и фирмите да могат да изпращат пари без рестриктивните мерки на границите и валутите”, разяснява Мария Акуратнова - действен шеф на „ Settle” и член на Борда на компанията.

Дигиталните пари и мобилните разплащания към този момент се употребяват навсякъде в Норвегия. Сега стратегическата цел на „ Settle” е да показа насъбрания опит и с потребителите в другите европейски страни, разясни Дьодерлайн.

Дигиталната гражданска война основава голям брой нови благоприятни условия за бизнеса, анулира нуждата от очакване и опашки, демократизира парите и разрешава пълноправен достъп до финансовите услуги.

С какво българският пазар притегли „ Settle”? В България 67% от хората употребяват мобилни услуги, а 56% - обществени мрежи. Въпреки това по-голямата част от разплащанията към момента се правят в брой. Тази обстановка дава огромни благоприятни условия за развиване на цифровите финансови услуги.

Същевременно по-голямата част от цифровите разплащания в България стават посредством мобилни телефони и този сегмент на пазара непрекъснато и устойчиво пораства

„ Settle” е друг от останалите огромни интернационалните компании на пазара на мобилни разплащания, тъй като за разлика от тях локализира своите услуги, основава локално посланичество, наема локални хора и прави в действителност местни транзакции.

В същото време на всички места, където оперира „ Settle” се старае да работи с водещите локални банки и да им помогне да изградят системата за цифрови разплащания.

„ Нашият сътрудник в България сега е „ Management Financial Group”, уточни Дьодерлайн.

„ ” (MFG) е холдинг, който обгръща в структурата си водещи компании, профилирани в региона на даването на небанкови финансови услуги в Централна и Източна Европа. Той ръководи богато портфолио от сполучливи бизнес инициативи в областта на потребителското кредитиране, финансирането на микро и дребни предприятия, цифровото кредитиране и други различни финансови артикули и услуги.

В MFG работят повече от 8300 чиновници и консултанти в над 450 офиса в България, Украйна, Румъния, Полша и Македония.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР