class=first-letter-big>Б ългарката Мария Бакалова бе отличена с наградата за най-добра

...
class=first-letter-big>Б ългарката Мария Бакалова бе отличена с наградата за най-добра
Коментари Харесай

Мария Бакалова, дъщерята на Борат, с нов успех в САЩ

class= " first-letter-big " > Б ългарката Мария Бакалова бе отличена с премията за най-хубава поддържаща женска роля за присъединяване й във кино лентата "Борат ". Наградата се присъжда от Дружеството на кинокритиците в Съединени американски щати, които се считат за индикация за идните номинации за премиите "Оскар ".

24-годишната Бакалова, която нашумя с ролята си на дъщерята на Борат, тази година завоюва няколко награди и оглави класацията за най-търсените имена за 2020 година във филмовата интернет енциклопедия iMDB. Авторитетното "Варайти " даже прогнозиравъзможна нейна победа за премиите "Златен глобус " и номинация за "Оскар ".

star Maria Bakalova could emerge as the winner at the. predicts the nominees here:
— Variety (@Variety)
Oscars Predictions: Best Supporting Actress – Can Maria Bakalova Win Big at the Academy? via
— Clayton Davis (@AwardsCircuit)

Призовете на Дружеството на кинокритиците за най-хубав филм, най-хубав режисьор, най-хубава кинематография и най-хубава основна женска роля за 2020 година сграбчи лентата "Номадландия " на режисьорката Клои Чжао. В него 63-годишната актриса Франсис Макдорманд играе жена, която събира цялата си мебелировка в автомобила си и пътува из американския Запад след икономическия колапс на дребен град. Продукцията последователно затвърждава статута си на любимец за премиите "Оскар ".

Наградата за най-хубав артист отиде при Делрой Линдо, който играе деец от Виетнамската война във военната драма на Спайк Лий Da 5 Bloods.

Документалният филм "Колектив " на румънеца Александър Нанау за унищожителния пожар през 2015 година в нощен клуб в Букурещ, при който починаха десетки хора, бе почетен с премията за най-хубав задграничен филм.

За най-хубав артист в поддържаща роля е разгласен Пол Раджи. Актьорът се превъплъщава в облика на глухия наставник на барабанист, който стартира да губи слуха си във кино лентата "Без звуци в живота " ( "The Sound of Metal ").

В категорията за най-хубав сюжет оценката е присъдено на "Никога рядко от време на време постоянно " на режисьорката Елайза Хитман. Филмът е роман за перипетиите на ученичка, която желае да направи аборт в различен град.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР